Jovo Bakić: Vučićev uticaj ne može biti dobroćudan 1foto FoNet Aleksandar Barda

Čim nekoga finansirate, od njega očekujete da vam vraća usluge. To nikako nije dobro. Kad protiv vodećeg oligarha bude poveden sudski postupak, znaćete da ste na putu gradnje vladavine prava.

Odnosi Crne Gore i Srbije bolji su nego što su bili pre nekoliko godina, a uticaj predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na prilike u Crnoj Gori ogleda se u finansiranju pojedinih istaknutih političara i ustanova.

To je u intervjuu “Vijestima” ocenio sociolog i politički analitičar iz Srbije Jovo Bakić.

”Čim nekoga finansirate, od njega očekujete da vam vraća usluge. To nikako nije dobro. Pored toga, na osnovu iskustva njegove decenijske autoritarne vladavine u Srbiji, njegov uticaj nikako ne može da bude dobroćudan”, istakao je.

Docent Filozofskog fakulteta u Beogradu rekao je da je uticaj predsednika SNS-a sigurno postoji u Crnoj Gori, ali da ne može da proceni njegovu snagu.

„Taj uticaj se ogleda u finansiranju pojedinih istaknutih političara i ustanova. Čim nekoga finansirate, od njega očekujete da vam vraća usluge. To nikako nije dobro. Pored toga, na osnovu iskustva njegove decenijske autoritarne vladavine u Srbiji, njegov uticaj nikako ne može da bude dobroćudan“, naveo je Bakić.

Prema njegovim rečima, društvo u Srbiji je sasvim razoreno i veoma je teško bez novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari