JS: Ukinuti plate poslanicima u bojkotu

Kolegijumu Skupštine Srbije nisu prisustvovali predstavnici opozicije koja podržava proteste građana, odazvali se liberali i radikali

Ostavite komentar


  1. Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom.Ako vec bojkotuju parlament,onda treba da bojkotuju i plate

    1. Takodje, saboteri parlamenta iz SNS-a, koji od njega prave lakrdiju, treba da sabotiraju svoje plate.

  2. Potpuno se slažem i to je jedino ispravno! Dobili su podršku određenog broja građana a nisu na svom radnom mestu!

    1. Druže Ana, misliš nekoga briga za tvoje mišljenje i tumačenje?
      Partijski poslanici nisu na RADNOM MESTU, već na FUNKCIJI, ako hoćeš pitaj nekoga ko se razume.
      Uzgred, politička borba, legalna i legitimna, nije u skupštini, podvrgnuti šikaniranju, već I NA ULICI, trgovima…
      Što ne prozoveš svog sultana: nikad nije na radnom mestu, na Andrićevom vencu, već o trošku naroda landara po Srbiji, bez saglasnosti Skupštine, i mimo ustava, landara po svetu – i OTUDA pljujući po tri četvrtine naroda koji ne glasaju za Srpsku Nastranu Stranku, iliti – Bosansku stranku u Srbiji.

  3. tako je ,njima ukinuti a vama ostalima skinuti na prosecnu lestvicu ,i naravno onoj u banci ,onom u letu,bice svima bolje

  4. Ako u bilo koju firmu ne dođete na posao, onda nema dnevnice. Zašto bi bilo drugačije kod Narodnih poslanika.

  5. Plata se mora zaraditi, a ne da se šeta ulicama a redovno dobijate platu.

  6. I treba im ukinuti plate,bez obzira da li neko bojkotuje posao i poslodavca on mora dolaziti na posao,ako se ne pojavljuje na posao nema ni plate.

    1. Vidi se da nisi zaposlen ili si bot. Zakon kaže da ćeš dobiti otkaz ako ne dođeš na posao tri uzastopna dana ili ukupno pet dana u toku meseca. Nigde se ne spominje plata. Pa sada ti meni objasni ko je taj što će poslaniku dati otkaz.

  7. Nadam se da ona ne misli ovo što priča,jer ako su moje nade pogrešne onda je ovo zabrinjavajuče.Da tako visoko rangirana predstavnica vlasti živi u nekom samo njima vidljivom svetu .Dok ne vidi i ne čuje vapaje velikog broja poniženih i unesrećenih ljudi oko sebe.

  8. Razmislite malo o svojoj bahatosti pošto će posle izbora biti
    Lustracijai LEX SPECIALIS, koji bi zauvek zaustavio ovakvo zlo koje nas je snašlo, a koji bi imao nekoliko članova.
    1. Zabranjuje se postojanje i političko delovanje stranaka SNS, SRS, SPS i JS.
    2. Zabranjuje se političko delovanje i pojavljivanje u javnosti funkcionera i članova glavnih odbora gore navedenih stranaka.
    3. Zabranjuje se zapošljavanje gore navedenih lica u javnim službama.
    4. Zabranjuje se svako finansiranje gore navedenih stranaka i lica iz buđeta ili privatnih firmi.
    5. Odmah oduzeti lažne doktorate i diplome.
    6. Odmah prekinuti isplate beneficija gore navedenim licima koje im pripadaju po osnovu obavljanja državnih funkcija.
    7. Odmah oduzeti nacionalnu frekvenu TV i radio stanicama: PINK, HEPI, 02.TV.
    8. Odmah prekinuti finansiranje TV STB
    Sigurno bi bilo još predloga ali mislim da bi pošteni pravnici (sa naglaskom pošteni) mogli da daju svoj doprinos.
    Pozdav

    1. A corka,to ste zaboravili da navedete.Nece moci samo da ih lustriramo,mora neko da odgovara za pljacku ove napacene Srbije.

  9. Apsolutno podrzavam ovo sto je Palma izjavio….svaki neopravdani neodlazak na posao smatra se teskom povredom radne duznosti i za sobom treba da vuce sankcije.

  10. Korektno, svako treba da zasluzi platu, a šetanje i izazivanje nereda po ulici treba kaznjavati a ne plaćati.

  11. jel radi parlament išta osim što im je svaki dan tema „tričavih“ par desetina opozicionih odbornika. još jedan dokaz da je skupština obesmišljena i da služi samo da daje legitimitet ovoj diktaturi.

  12. Dragan Marković Palma je u najkracem lepo objasnio!Koliko mu god zamerali zbog zirafe i davanja opstinskih para sirotinji,podmsevali mu se zbog zbog Mocarta i Betovena,zavideli sto deca iz njegove opstine idu besplatno na ekskurzije moramo se sloziti da je u pravu po pitanju placanja za neopravdano odsustvo sa posla.

  13. Pitam se koliko jos vode treba proteci Savom i Dunavom da bi Srbija i njeni gradjani dobili konstruktivnu (a ne rusilacku) opoziciju, opoziciju koja ce se na prvom mestu boriti za gradjane a ne za svoje licne interese.

  14. Sadasnja opozicija,barem ona koja ima mandate u skupstini treba da napravi razliku izmedju bojkota i ignorisanja radnih obaveza. Ovo sto oni trenutno cine ja samar onima koji su im dali glas da ih zastupaju u drzavnim institucijama.

  15. Zbog cega bi se poslanici razlikovali od drugih i dobijali plate za ne dolazak na svoje radno mesto ?

  16. Parlament je mesto,gde se dijalogom i iznosenejm cinejnica resavaju problemi i na iste se ukazuje.Svaki bojkot je nepostovanje prema onome kote postavio i doveo svoim glasom do parlamenta.

  17. Podrzavam.Prvo nepostovanje je bojkotom prema biracima koi te glasali.A ona narodska oces leba bez motike,e pa nemoze.

  18. Treba ukinuti plate onima koji ne obavljaju svoju duznost. To je isto kao da bi lekar dosao u bolnicu i radno vreme proveo u bolnickoj kuhinji. Ako opozicija nije u stanju da se bori sa pozicijom na konstruktivan nacin, onda su izneverili svoje pristalice. A na zalost, opozicija je nemocna i svoju nemoc ne moze opravdavati mocnom pozicijom. To je zamena teza.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.