Juče istekao rok koji je opozicija dala Bastaću: Danas će biti saopšteni dalji koraci o formiranju većine u Starom gradu 1Foto: Ivana Nikoletić

Predstavnici koalicije „Biramo Stari grad“ obavestiće danas javnost o tome postoji li još uvek mogućnost da u beogradskoj opštini Stari grad bude formirana vlast sa listom „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća.

Konferencija za novinare zakazana je za danas u 11 sati nakon što je juče, u ponedeljak, istekao rok koji je lista „Biramo stari grad“ dala Bastaću da se odredi hoće li u koaliciju sa njima ili sa SNS.

Zasad nije poznato da li su Bastać i Lazović dogovorili koaliciju ili ne, odnosno da li su bili u kontaktu.

Nosilac liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović izjavio je da će, ukoliko lista „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća ne odgovori na predlog za formiranje vlasti u toj beogradskoj opštini do ponedeljka, smatrati da nema želje za formiranje opozicione vlasti.

„To je neka vrsta roka. Mi do tada očekujemo odgovor. Ukoliko dođe do predomišljanja, onda je na Marku Bastaću da nas obavesti o tome“, rekao je Lazović za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, nema tu sad nešto da se vaga.

„Hoćemo li da pravimo opozicionu vlast ili ne? Mi hoćemo, na njemu je sad pitanje“, dodao je Lazović.

A nosilac trećeplasirane liste, Bastać, odmah je rekao da kolege iz „Biramo Stari grad“ i drugih opozicionih lista neće dobiti odgovor u ponedeljak, kako su tražili, jer je „neozbiljno postavljati ulitmatume“.

„U ponedeljak neće dobiti odgovor. Prvo, nije korektno postavljati bilo kakve ultimatume, bilo kakve rokove. Prijateljski razgovaramo.

Prijateljski smo imali prvi sastanak. Prijateljski je bio i ovaj drugi sastanak. Uopšte nema potrebe za bilo kakvim ultimatumima i rokovima kad možemo da radimo na rešenju“, rekao je Bastać.

Na pitanje da li bi bilo korektno da predstavnicima opozicije kaže kada će imati odgovor, rekao je da ne može to da garantuje, ali da će svakako dobiti dopunu predloga.

Upitan na koliko je strana taj dokument, odgovara jedna i po.

Na pitanje koliko mu je dana potrebno da razmisli o jednoj i po strani, kaže da nije stvar u razmišljanju o jednoj i po strani.

„Ovde treba pričati o tri tačke… Dakle, rekao sam im na sastanku, nije rok, ni subota, ni ponedeljak. Neki dan u toku naredne nedelje će dobiti odgovor“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari