Jugović: Nisam banana socijalista kao Dačić 1

“Nisam banana socijalista kao Ivica Dačić, pa da neko može da me ucenjuje da li ću biti ili neću biti kandidat za predsednika Srbije. Nisam se nigde okliznuo kao Ivica Dačić na bananu, pa da neko drugi mora da mi dozira političku borbu”.

Ovako Bratislav Jugović, član Pokreta socijalista, koji je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije, u razgovoru za Danas odgovara na pitanje da li ostaje pri kandidaturi i ako vladajuća koalicija u kojoj je i njegova i Dačićeva stranka dogovori podršku jednom kandidatu.

* Da li ćete biti kandidat Pokreta socijalista ili ćete se samostalno kandidovati?

– Pokret socijalista će podržati kandidata SNS. To je pre svega Vulinova odluka. Časno je i pošteno da Vulin podrži Vučića, jer je Vučićeva odluka bila da Pokret socijalista bude parlamentarna partija. I ja sam časno i pošteno podneo ostavku na sve partijske funkcije još u februaru prošle godine. Kao običan član Pokreta socijalista i kandidat za predsednika Srbije neću opteretiti odnose PS i SNS.

* Čiju podršku očekujete?

– Očekujem podršku brojnih grupa građana i manje grupe sindikalnih aktivista. Među sindikatima nema puno boraca za radnika, ali ima mnogo boraca za snajke, sinove i sitne privilegije.

* Koji su glavni elementi Vaše kampanje, odnosno da li su to teme vezane za levicu ili nešto drugo?

– Na izbore izlazim kao lažni doktor nauka. Odvažno je boriti se za radnike u obrazovanju. Odvažno je boriti se protiv lažnog zaštitnika građana Saše Jankovića, lažnog patriote Boška Obradovića, lažnog levičara Ivice Dačića i lažnog borca za penzionere Milana Krkobabića.

* Da li ste za uvođenje sankcija Rusiji?

– Ja sam za uvođenje kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom. Jedina takva kancelarija postoji u Opštini Čajetina. Da nije mog protivkandidata Milana Stamatovića, ovakva kancelarija ne bi postojala ni na Zlatiboru. Stamatović je istinski patriota i kao svom protivkandidatu želim mu sreću i uspeh na predstojećim izborima.

* Kakav je Vaš stav prema Kosovu?

– Pregovore Beograda i Prištine treba izmestiti u Moskvu. Međunarodnu ulogu rešavanja problema na Kosovu i Metohiji treba vratiti UN. Samo tako će teroristi i narko-bosovi koji su suštinska vlast u Prištini biti privedeni k poznaniju prava i pravde, a običan albanski narod će živeti u miru i slozi sa srpskim narodom. Samo tako će raseljenim Srbima biti omogućen povratak na vekovna ognjišta.

Ne sumnjam da će Vučić slučaj Jablanović isterati do kraja

* Kako komentarišete to što je u Kraljevu policija privela brata Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Vulinovom ministarstvu, dok je koristio službeni automobil?

– Prvo treba preispitati šta je sve istina u navodima pojedinih medija o hapšenja brata Aleksandra Jablanovića, državnog sekretara u Vladi Srbije i osnivača liste Srpska na KiM. Rekao sam da je odvažno boriti se protiv lažnih zaštitnika i lažnih patriota, ali i kažem da samo hrabri mogu da se bore protiv narko-patriotizma. Nastupiću u kampanji hrabro, a ne sumnjam ni u Vučićevu hrabrost da slučaj Jablanović istera do kraja – javno i bez kompromisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari