Jutarnji list o izborima u Srbiji: Rusija oduševljena, Nemačka ljuta

Ostavite komentar


  1. Koliko je AV utrosio vremena na televizijama sa nacionalnom frekfencijom hvaleći svoju stranku, vršeći kampanju, putujući po Srbiji, dovodeći Bosance deleći helikopterske pare po broju osvojenih glasova dasa je veoma loše prošao na ovim izborima. Sta je imala opozicija?

  2. EU i Amerika,jedanaest godina podržavaju ovu nakazni,antidemokratsku vlast.Eu i Amerika podržavaju psihopatskog diktatora,koji sve pravi budalama,otvoreno pljuje u lice demokratiji i evropskoj uniji.On ceo svoj politički angažman,gura Srbiju ka Putinovoj Rusiji,sanja o trenutku da Srbija postane ruska gubernija,a on doživotni vladar.Ta ista Nemačka je podržala i ojačala Vučića na vlasti.Ameriku nikada nije zanimala demokratija i ljudska prava u Srbiji.Režim godinama podstiče Rusofiliju,a zapad je svojim pogrešnim delovanjem,uspeo i kod nas prozapadno orijentisanih,da stvori antizapadno raspoloženje.

  3. S vama u istoj državi mogu samo vaši saveznici iz drugog rata, kao Rvacka i Bugarska…

  4. U ovom malom delu recenice „… za zemlju koja pretenduje da se priključi Evropskoj uniji…“ lezi velika istina. Ova Srbija uopste ne pretenduje da se prikljuci EU i najbolje bi bilo da se ta prica stavi sa strane, dok ne dodje neko normalan na vlast u Srbiji.

  5. Nisu mi jasni.Oni ga podržavaju a kao kritikuju javno.Da li oni stvarno misle da smobaš toliko naivni, možda njegovi glasači.

  6. Zašto je Nemačka ljuta? Podržavali su Vučića godinam, puštali ga da s… po nama, da bude sve samouvereniji, žmurili na lopovluke i sve ostalo i sad odjednom imaju primedbe. Opoziciji niko nije pružio ruku, ceo svet je bio protiv njih.

  7. Nemačka u BiH ima svog guvernera Kristijana Šmita pa neka sa njim vidi kako to ministar u vladi BiH zajedno sa povelikom grupom gradjana glasa u stranoj državi.

  8. Da li je Nemcima EUropljanima jasno da vSrbija nije pretendent za ulazak u EU? Lažni pretendent koji gleda u zločinačku Rusiju.
    Reakcije iz USA takođe nema. Uostalom, što bi se oni cimali? Imaju preča posla. Srbija nestaje prirodnim putem. Pola miliona stanovnika manje za poslednjih 10ak godina.

  9. Bravo za Srbiju,a bravo i za opoziciju koja je osvojila toliko mandata,u cudu smo ko je sve to glasao za njih!!!!!

  10. Za Nemce samo jedna poruka: koliko ima vašeg udela u svemu ovome? A faktura stiže nama.

  11. Мука швабама што постојимо, а изгледа и овоме што је ово писао…
    МЕКА СВАКО БРИШЕ БУЊАК ИСПРЕД СВОЈЕ КУЋЕ И У, СВОМЕ ДВОРИШТУ.

  12. Mi smo u Evropi,zašto mora unija? Čim je kriza neka unija ne postoji.Mi treba sami da uredimo našu državu,ne da bi ušli u uniju nego da bi nama bilo bolje. Svi znamo kako su neke zemlje na brzinu ušle a sad i pristup Ukrajine i Moldavije tek. Zemlja u ratu a dobija pristup. Što se tiče Hrvata i Rusa,ne zanimaju me ni jedni ni drugi. Ne žele oni nama dobro.

  13. Kremlj nikad nije bio na strani Srbije. Odlikovali su nikog drugog do Stipu Mesića. Došli 1999. na Kosovo pre svih i otišli? WTF? Mogli su da ostanu kao deo UN na Kosovu a oni zapalili. Ruski narod druga priča. Samo Srbija nema alternativu, velike sile su po difoltu kolonizatorske i gledaju od slučaja do slučaja samo svoj interes, Kome to nije jasno, jbg…

  14. Odusevljeni Rusi, jer su umesali prste.Njima odgovara slaba i siromasna Srbija,da manipulisu sa njom.Pare i nikakvu pomoc ne daju.

  15. Srbija mora da uvede sankcije toj nekoj pljuc Rusiji. Da vidimo da li ce ti pljuc rusi biti odusevljeni!!!!

  16. Ma koja Rusija,SAD,EU…Svi oni gledaju samo svoj interes.Vlast u Srbiji podržavaju zato što radi u njihovom interesu.To je jasno kao dan.Cilj ove vlasti je isto jasan.Pretvoriti Srbiju u koloniju i završiti sa predajom Kosova.Rezultati izbora jasno govore koji su dalji koraci.Zavetnici i Dveri su sklonjeni sa političke scene,koji su se zalagali najviše oko Kosova.Oni su svoj zadatak obavili i sklonjeni su,da ne smetaju za dalje korake.SPS je oslabljen,jer je i on obavio svoj zadatak.Itd.Sve se jasno vidi kad se bolje pogleda.Šta tu nije jasno?Jedino se Nestorović nekako provukao neopaženo.On je sad problem njima.Što se vidi po tome što ga svi pljuju i omalovažavaju,kako režimski mediji tako i mediji opozicije.On očigledno nije bio u planu,što se vidi po reakcijama i vlasti i opozicije,svi su iznenađeni.Da nije njega sve bi bilo po planu.I iz ugla vlati i iz ugla opozicije.Sve ostalo je predstava za narod.

  17. Imatel da prenesete necije druge vesti nego hrvatske i nemacke zabole nas za njina misljenja

  18. Oj Nemci, kako toliko kasnite, tako je već 10 godina, kako ne vidite?!
    Ili vam se pričinja, de Bilčik kaže da nije bilo većih neregularnosti, sitnice?

  19. Овакви какви сте НИКАДА нећете победити у Србији. Србију прво требате волети. Ваша мајка није најлепша и најбоља жена на свету али је Ваша и зато је треба безгранично волети и поштовати. Пустите Америку Европу и Русију урадите сходно својих металних и физичких све што можете најбоље прво за себе биће боље свима па и Србији. Огледало драги моји испред себе.

  20. Violafon Cramon trazi medjunarodnu istragu za izbore odrzani u Srbiji, interesantno da srpska stampa ne pridaje nikakav znacaj ovom potezu……

  21. Да ли је то стварно написао Јутарњи лист, ја не знам. Немам намеру да “ истражујем „. Немци нису љути, и зашто би били ? Имали смо две емисије, пре такозваног гласања у Србији, и две емисије после гласања. Када се све сабере добро се могло видети да су их српски избори занимали као и лањски снег. Интересовање за Србију у Немачкој не постоји већ више година, вероватно се подудара са датумом доласка срспког нарциса на украдену власт. Осврти на долазеће изборе, као и на одржане изборе су били “ млаки „, мада је тенор био исти. Размишљати о изборима у Србији као догађају у једној парламентарној држави је јалово, немачки народ апсолутно не занима, тренутно има већих проблема, са свих страна, Србија је задња рупа на кларинету. Наравно било је речено да су избори били пуни неправилности, намештања, о детаљима није било речи, никога не занима. Наравно да неће да наведу да се радило о крађи или крађама, писали су дипломатским језиком. Можда ће се неко ипак присетити и поставити питање, зашто и докле ће Немачка помагати финансиски Србијуи можда поставити захтев у Савезној скупштини да се Србији обустави помоћ. што би нарцису вучићу омогућило да се мало охлади. Међутим, са медицинског гледања је познато да се нарциси никада не мењају, једини излаз је физичко нестајање.

  22. Gospodo iz EU……smesni ste. Nemate pojma sta hocete. Ako nas zelite uzimajte nas i pomozite, a ako ne….samo umuknite.

  23. Meni ovde nista nije jasno. zasto bi se Nemacka ljutila? Vucic je tipicni predstavnik Srbije, njenih stanovnika, kulture i mentaliteta. Ono sto okolo glumata nekavu opoziciju je u stvari potpuno isti politicki program koji zeli da svrgne aktuelnog Vucica i sebe instalira na celo drzave i nastavi dalje u istom tipicno Srpskom stilu i mananiru. Ko jos do danas nije shvatio da su Srbi izraziti antievropljani taj to nece shvatiti ni ubuduce. Srbi kao narod imitiraju evropski lumpenproleterijat (ali ne i Evropljane) i to u svim zivotnim segmentima. To apsolutno nije dovoljno da sebe mogu smatrati za evropski narod.

  24. ..sramota..da Sns kamarila uzima vlast na torturi I strahu ..nadam SE da CE kad tad stici pravicna kazna..

  25. Svako ko je gledao film ,Dau, remek-delo Ilje Kržanovskog doći će do zaključka da su se staljinizam i nacizam konačno verili i to u korist krupnog kapitala. Tako da nema mesta ljutnji naših nemačkih prijatelja jer od Nedića nisu imali projekt kao što je trenutno vladar Srbije. Ruski kneževi i njihov imperator takođe mogu mirno da spavaju jer će u skupštini Srbije vladati memljiva uranilovka sa lenjim ulizicama. Srbija nikada nije bila lakši plen za imperijalne ajkule koje se spremaju da je rasture na sitne komade. Jedini spas je u INTERNACIONALNOJ POBUNI.

  26. Proevropski „levi“ centar. Ti levičari su zatvorilu najviše fabrika i ostavili bez posla najviše radnika. Pitam se ko ih svrstava u levicu?

  27. Treba zabraniti politicarima koji su oterani sa vlasti da se ponovo kandiduju, jer da su bili dobri narod ih ne bi oterao sa vlasti. U zadnjih 20 godina sve su ista lica na politickoj sceni. Vecina u SNSu su presli iz DSa, a i u opozici su oni sto su bili u DSu i DSSu na vlasti. Tako da kako god okrenes nece biti dobro!!!! I da se pojavi neko nov krpelji se prikaciti na njega u madi da ce i dalje moci da sisaju krv ovom narodu…

  28. Samo je u zapadnim zemljama demokratija, fer i posteni izbori. Nedao mi Bog tog postenja i demokratije. Svugdje se izbori namjestaju. Narod jadan gubi vrijeme i gura se da bi glasao. Pobjedjuje onaj koji u datom vremenu odgovara svjetskim mocnicima

  29. Pa Rusi su zadovoljni jer ovakvi izbori u Srbiji da su sprovedeni u Rusiji bili bi, bar po ruskim standardima, previse slobodni 😀

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.