Zanimljiv tvit Ambasade SAD u Beogradu: Kad se Nacionalna garda iz Ohaja u Srbiju vrati

Ostavite komentar


  1. Samo AV i njegova exelencija Marko Đurić zaboravljaju da pomenu da je sa Nacionalonom Gardom Ohaja brtatimio tadašnji min vojni Dragan Šutanovac, zajedno sa kumom mu Borisom Tadićem…

  2. Sta traze oni uopste u Srbiji ? Zasto tzv opozicija i pametni lljudi u ovoj zemlji ne traze opoziv odluke da oni dollaze u moju Otadzbinu ?!

  3. Veoma podao tvit, nejasno je zasto se Amerikanci cude svojoj konstantnoj nepopularnosti u Srbiji.

  4. Dolar Busi gde burgija nece. Djak dolara za svakog ko kaze jednu lepu rec za Vucica u Ameriku. Nagrade deli Djuric.

  5. Pucnjava u državi Kent, poznata i kao masakr 4. maja, bila je ubistvo četvoro i ranjavanje još devet nenaoružanih studenata državnog univerziteta Kent od strane Nacionalne garde Ohaja 4. maja 1970. u Kentu. Ubistva su se dogodila tokom mirovnog skupa koji je organizovan protiv sve većeg „prelivanja“ vijetnamskog rata na neutralnu Kambodžu od strane vojnih snaga Sjedinjenih država,.Dvadeset i osam vojnika Nacionalne garde ispalilo je otpirilke 67 metaka u periodu od 13 sekundi, ubivši četvoro studenata i ranivši još devet, od kojih je jedan pretrpeo trajnu paralizu.

  6. Nacionalna garda nije vojska, već žandarmerija. Militarizovana policija za sređivanje unutrašnjih problema u državi, ne za rat. Bruka za našu vojsku je saradnja sa paravojnom formacijom.

  7. Kako mislite zanimljiv?
    Natpisi „Kad se vojska na Kosovo vrati“, protumačeni su kao ratnohuškački, puni mržnje, pozivi na etničko čišćenje…
    A sad,gle zanimljivo.

  8. Da gostima poželimo dobrodošlicu!Neće nam oni ništa,šta ste se uprpili?Predvodi ih naš Marko Đurić,tapšač!!!

  9. @Mirone, neće biti. Nacionalna garda je deo vojske SAD, pod nadležnošću i federalnih i organa savezne države.

  10. Bravo za USA. Ovaj šljam što prlja beogradske fasade neka objasni šta hoće a hoće da Srbiju distancira od civilizovanog sveta i vrati u Srednji vek.

  11. Све што бих на пву тему изјавио верујем да нећете објавити. Зато – без коментара!

  12. Dobrodosli u Srbiju. Dokle god smo i uvek kada smo bili dobri sa Amerikom, islo nam je dobro.

  13. Od USA,GB i Francuza je dobijena Vojvodina,a vi sad vidite i dobro razmislite ko daje,poklanja a koji bi da su tu,što bi neki voleli,demokratiju u Srbiji tenkovima gazili,a Kosovo bi sačuvali da smo imali pametne političare,a ne SPS i neke nacionalističke partije koje baš briga za našu Sbiju,oni samo gledaju svoj interes i kako da opelješe državu i narod. Ali što ste birali to ste i dobili.

  14. Национална гарда у Америци је у рангу наше цивилне заштите. Еее сад! Наша цивилна заштита је замрла, а национална гарда Охаја је подигнута на виши ниво и сада је као некаква војска, шта ли већ? Као да се сада скупи народ и наоружа и униформише?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.