Kada će konačni rezultati lokalnih izbora u Novom Sadu? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je za N1 da postoji mogućnost da konačni rezultati loklanih izbora u Novom Sadu ne budu objavljeni do sredine jula, prenosi N1.

Iako rokovi za prigovore i žalbe danas ističu, Đurić objašnjava da i na konačnu listu postoji takođe pravo prigovora, a potom i pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu.

„Tako da hipotetički mi možda sredinom jula tek budemo završili, nažalost, izbore u Novom Sadu. A prigovore i žalbe ulažu upravo ti, koji se bune što se skupština (grada Novog Sada) održava u petak. A skupština se održava ujedno i da usvojimo završni račun 2023. godine za koji je rok 30. jun“, odgovorio je za N1 gradonačelnik Novog Sada.

Podsetimo, novosadski Gradski odbor Stranke slobode i pravde i Građanski pokret „Bravo!“ smatraju da je skupština grada Novog sada, koja je zakazana u starom sazivu za petak, 28. jun problematična i nelegitimna i traže da se hitno sazove konstitutivna sednica ovog tela. To je međutim nije moguće, dok se u Novom Sadu ne objave konačni rezultati lokalnih izbora, održanih 2. juna.

Milan Đurić je reagujući na tvrdnje opozicije odgovorio, da stari saziv ima i legitimitet i legalitet da odlučuje o 44 tačke dnevnog reda na sednici skupštine grada Novog Sada zakazanoj za petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari