Kako će izgledati sutrašnja poseta Angele Merkel Srbiji? 1Foto: EPA-EFE/JENS SCHLUETER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće kancelarku Savezne Republike Nemačke Angelu Merkel, koja dolazi u zvaničnu posetu Srbiji u ponedeljak, 13. septembra.

Kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel stiže u 16.10 na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, gde će biti organizovan doček.

Ceremonija svečanog dočeka odvijaće se ispred Palate Srbija u 18 časova, nakon čega sledi „tête-à-tête“ razgovor sa predsednikom Srbije.

Izjave za medije Vučića i Merkel očekuju se između 18.50 i 19.20

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika Srbije, zbog epidemiolških mera, pres konferenciju će moći da prate samo novinarske ekipe 23 elektronska medija (TV ekipa) i novinskih agencija. Svim ostalim medijima biće omogućeno praćenje iz Pres centra Palate Srbija.

RTS će direktno prenositi posetu kancelarke Savezne Republike Nemačke.

Odluka nemačke kancelarke da dođe na Zapadni Balkan na samom kraju svog mandata, odnosno uoči odlaska u “političku penziju”, pokazuje da je ona pridavala veliki značaj ovom regionu, naročito u proteklih pola decenije, ocenjuju za Danas stručnjaci za spoljnopolitička pitanja, komentarišući sutrašnju zvaničnu posetu Angele Merkel Beogradu i činjenicu da će ona u utorak u Tirani razgovarati sa premijerima balkanskih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari