Kako da pitaju slobodnog čoveka: Vučić o izjavi Stefanovića da ga lideri velikih sila ne pitaju za odnose sa Putinom i Si Đipingom 1Foto: Printscreen / TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem gostovanju na TV Pink komentarisao i izjavu Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde, o tome što lideri velikih svetskih sila dolaze u posetu Srbiji.

Prethodno je pušten deo Stefanovićeve izjave da je „vrlo interesantno da i Francuska i Nemačka dolaze i sarađuju sa čovekom koga više i ne pitaju za prirodu njegovog odnosa sa Putinom ili sa Si Đipingom“.

– Ono što je meni zaparalo uši, to je ta rečenica kojom kaže „oni više i ne pitaju njega kakvi su mu odnosi sa Si Đinpingom i Putinom i zašto ih ima“. Dakle, to je taj kmetski, gotovo robovski pristup vazala prema sizerenu u kojem on traži dozvolu da sa nekim i razgovara. I on se čudom čudi kako to da oni neme ni ne pitaju, kako to da oni meni to ne natuknu na nos što razgovaram sa Si Đipingom i neću da učestvujem u uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji. On sam kaže „ja to očekujem od njih, to je nešto normalno i prirodno. Oni vam kažu da je normalno i prirodno da vi ne vodite zemlju, već da neko drugi u vaše ime vodi zemlju. On mrtav ozbiljan to kaže, uzrujao se, nervozan je što mene niko ne pita. Da me pita ja bih rekao: ’aj lepo prošetajte do vrata. Kako da pitaju slobodnog čoveka, nekog ko je slobodarski opredeljen – rekao je Vučić.

Dodao je da se video sa Si Đinpingom zato što ga izuzetno poštuje i smatra da je dobro za našu zemlju, a nije uveo Rusiji jer misli da je to dobro za našu zemlju i zato što vodimo dobru politiku.

– Za dve godine kad se završi taj rat svi ćete da stojite u redu i da budete veći rusofili 10 puta nego bilo ko iz ove zemlje, ne bi li uspeli da obnavljate odnose sa Rusijom onog dana kada se uspostavi mir. Ponosim se time da mi vodimo slobodnu, slobodarsku, samostalnu i nezavisnu politiku – kazao je predsednik Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari