Kako država otima Zlatibor od Opštine Čajetina

Ostavite komentar


  1. Drzava nam je otela dostojanstvo, zdravlje, nadu, pravdu, pravnu drzavu, perspektivu, pravo na rad i zivot od rada, decu koja nam odlaze, lekare, inzenjere, vozace, ceo nas zivot i zivot sledecih generacija. Sta je jedna planina? Kap u moru.

  2. Poslednjih 5-6 godina, opštinska vlast je od Zlatibora napravila ruglo koje se nemože dovesti u red narednih decenija. Takvim ljudima nije trebalo dati ovlašćenja da upravljaju nacionalnim blagom kao što je Zlatibor. Uveren sam da mnogi od njih zaslužuju krivičnu prijavu ali oni su toliko drski da svoj lopovluk skrivaju napadom na državu. Ni jedna vlast nije sjajna ali Zlatibor je neslavan primer koji govori o tome šta se dešava kada slona uvedeš u „zlataru“. A u državi treba tužiti one koji su pravno omogućili zloupotrebu prirodnog blaga Srbije kakvo je Zlatibor. Zlatibor nije ničija prćija da ko god hoće i gde hoće pobode kolac za svoju buduću ćevabdžinicu!

    1. Hvala bogu da ima ljudi koji vide sta se desava. Nazalost, nema resenja, u pitanju je kriminal koji nadmasuje po sili i mogucnostima i aktere kokainske afere.

    2. Da, dokaz da državni organi rade ispravno je „divni“ objekat na Kopaoniku, koji niko ne sme da sruši jer je „nečiji“. Na Zlatiboru je upravo sadašnji gradonačelnik Čajetine sprečio neviđenu pljačku (prisvajanje zemljišta) od strane SNS bande i zato je sada u nemilosti.

    3. Vidi se da ga ne znas, ali i da ne znas pravopis srpskog jezika. Pa, ako nesto ne znas zbog cega o tome lupas gluposti? Podrucje o kome ti pricas ne pripada opstini Cajetina.

  3. Ne znam cija je stvarna nadleznost Zlatibor, ali cija god da je od njega su napravili haos. To vise nije nacionalni park, nije planina za odmor i rekreaciju, tamo nema vise cistog vazduha i prijatnog odmora. Zlatibor postaje grad sa svim njegovim ayributima: gradjevinama i velikim zgradama na sve strane, sve vise je automobila koji prekomerno zagadjuju vazduh, nema urbanistickog plana pa se zida stihijski, bez potrebnih dozvola, a o buci da ne pricam. Jednom recju, Zlatibor se se ceo pretvara u grad. Sa svim losim primesama koje grad donosi. Nema vise one zdrave planine koja je nekada bila. Za to, svakako, treba neko da odgovara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.