Kako je izgledalo hapšenje Miloševića pre 20 godina iz ugla učesnika

Milutinović: Nije tačno da sam izdao Miloševića

Ostavite komentar


  1. Zašto scenarist i režiser nisu detaljnije kontaktirali deo preživelih svedoka ovog događaja?
    Umetničko viđenje nije za ovakav događaj, tema odlično izabrana, glumci takođe, e sada što se mnogima ne sviđa to je ugao sagledavanja.
    Pohvale.

    1. DOS je po svemu bila jedna razularena banda. Ne samo zbog Miloševića. Raspisali su poternicu za Zemuncima čim je Đinđić ubijen, pričali da su sve znali, a ništa nisu uradili. Išli su u Šilerovu, posećivali Zemunce u CZ-u i na kraju ih streljali da bi sakrili svoje grehe. Niko iz Vlade nije ostavku ponudio a onda su za sve optužili Koštunicu. To pozivanje na Đinđića je najsmešnije. Midle da su tim veći. I što Korać ćuti? On je vodio komisiju koja je ispitivala ubistvo Đinđića. Šta i koga krije? Sigurno ne Koštunicu. Tuga i žalost.

  2. Petooktobarska kolonijalna ispostava koji su zemlju zavili u crno,gde elita u spregu sa zapadnim ambasadama urnišu državu puneći svoje dzepove. Samo 1945 Srbiju spasava

  3. Ne znam zašto lagati mlade. Mira ne zakukava kao narikača. Laž je da su žalili zbog neizvodjenja tenkova 5.10. Gde je papir sa garancijama?

  4. Mnogo je važnije za napredak Srbije da se sagleda sva šteta koju je napravila i ostavila Miloševićeva apsolutistička vladavina, nego što je sam detalj njegovog neminovnog pada.

  5. Nakon učestvovanja i bezrezervne podrške svim protestima, protiv suludig režima, Slobodana Milosevica, sagledavajući vreme i okolnosti u kojima živim, shvatam da boljitka nema ni u nagovještaju.
    Čudna zemlja, čudni ljudi.

  6. „Na svakom koraku su pokazivale nervozu, čak agresiju. Marija je htela da puca, vikala je na sve i svakoga, a ocu je govorila da je sramota da ga dosovci hapse, da je sramota da se preda i da treba da se ubije. I Mirina priroda je bila agresivna. Nikada ona ne bi plakala i molila, a sećam se samo da je u napadu jedne takve agresije ušla u SPS i polupala kompjutere. Te noći pred hapšenje Miloševića tražila je od ljudi da brane Miloševića. Tvrdila je da je napolju stotine hiljada njegovih pristalica, a bilo ih je tek nekoliko stotina. Njegov najveći problem bila je njegova porodica“, objašnjava Fila.

    Ova serija nema dodira s realnošću.
    Kome je ovo sad trebalo?

    1. Ova serija, kao naravoucenije, je dobro dosla za ove, koji su sada na vlasti u Srbiji.Moze slicna, ako ne i gora, situacija i njima da se dogodi.

  7. Ни после 20 година нико није обелоданио ко су били момци у фантомкама, а знамо да су вероватно били припадници Земунског клана јер то полицајци нису били сигурно. Код нас много сви воле фантомке па су тако и припадници Веље Невоље рушили Сава Малу.

  8. Znam da će moj komentar teško ugledati svetlost dana, kao i da će naići na neargumentovana osporavanja zasnovana na nekoj virtuelnoj netrpeljivosti ali, to je bio jedan od retkih dana kada sam se duboko stidio sebe i svoga naroda. Nikada Nisam ni pretpostavljao da neko može da izruči sopstvenog predsednika onima koji su nas ZVERSKI uništavali, na sve moguće načine i koji nas i danas uništavaju, naravno, uz opasku da to čine, „ZA NAŠE DOBRO“?! Ipak, ako stvari sagledavamo iz današnje perspektive, pravda je stigla na adrese većine učesnika u ovoj nečasnoj raboti koje bi se postideo svaki častan narod. Milošević je umro u Haškom tribunalu. SUDBINA nije dozvolila da mu sudi ovaj inkvizicijki sud. Djindjića su ubili oni koji su po njegovom nalogu hapsili Miloševića, da bi i oni bili utamničeni do kraja života. DS je, kao „prva medju jednakima“ PRAKTIČNO NESTAO SA POLITIČKE SCENE. Ostali njih su neprepoznatljivi restlovi, koji ne mogu da predju cenzus od 3%?! Toliko omraženi SPS je, danas, misaona imenica za celokupni ondašnji DOS odnosno, ono što je danas; otalo od njega?! Šta se desilo? Pa, NAROD je shvatio da su 5. oktobra, uz pomoć SAD /koje su prema sopstvenom priznanju angažovale ogromna sredtva u takozvanu demokrratku opoziciju ili, preciznije „SRPSKU TROJANSKU KONJICU“/ i ostalih neprijatelja Srba i Srbije, na vlast došli izdajnici i petokolonaši. Njihova uloga je bila da unište ono što nije bilo uništeno bombardovanjem. U lopovkoj privatizaciji privreda je uništena, „do daske“, a Srbija dovedena na rub ponora. Budimo pošteni, jedina „pozitivna“ strana ove „REVOLUCIJE“, koja je uništila državu, bila je to što su „revolucionari“ iz pohabanih patika i pocepanih gaća uskočili u ministarske fotelje i postali fabrikanti; vlasnici banaka, fakulteta i latifundisti. Barem većina njih. Pitanje za ve? Ako je Djindjić bio toliko omiljen, toliko vispren i prepametan, kako tvrde oni koji se kriju iza njegovog imena, zašto je „PRED RUDU“ stavljen Vojislav Koštunica?!

    1. Milosevic je ,,ZVERSKI,, trosio Srpsku omladinu po ratistima Bosne i Hrvatske.Druga stvar Premudri Zorane narod je bio unisten i osiromasen pre bbombardovanja

      1. @Mile : U pravu ste , Mile, koliko je porodica „zavijeno u crno“ – Bogu plakati ! Šta je bilo sa „Zajmom za Srbiju“, šta je sa hiper inflacijom od 1.000.000.000% ,šta je sa Dafininom, Gazda Jezdinom piramidalnom štednjom, tadašnjim „platama“ od 5 DM… i još mnogo toga!
        Mnogima pamćenje ide u zaborav!

      2. O premudri Mile, prvo smo bili osiromašeni zverskim SANKCIJAMA I EMBARGOM, da bismo pritisnuti materijalnom bedom lakše bili pokoreni i duhovno uništeni. Kada to nije urodilo plodom, krenulo se sa bombardovanjem. Najgore je, medjutim, došlo sa dolaskom „Ali Babe i 40 razbojnika“. Ono što nisu uništilie sankcije i bombe uništili su petooktobarski revolucionari. Srbija je podsećala na afričku državu posle najezde skakavaca ili glodara. Da li Vam je sada jasno ili, „niste odavle“?!

  9. Mislim da je neophodno da su u narednih 20 godina jednom mesečno na svim nacionalnim kanalima emituje dokumentarna emisija koja će jasno i verno informisati mlađe gledaoce, a i one starije zaboravne, o svim zločinima, lažima i pogrešnim postupcima Miloševića i njegovog režima.

  10. Ne mogu da verujem da Toma Fila kao vrhunski advokat , apostrofira činjenicu da je Djindjić potpisao da S.M. neće izrućiti u Hag i da mu neće dirsti imovinu.Gospodine Fila, vi valjda znate da postoje zakoni i da pojedinac, ma ko bio, ne može da obeća nešto mimo zakona.Odnosno, može ali to nema nikakvu snagu u pravu.Gospodine Fila, niste vi neko ko to ne zna ili nije znao ni tada ni sad!Vi ste , izgleda , igrali na dve karte jer ste dobro znali da je to mrtvo slovo na papiru!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.