Kako je protekao razgovor šefa CIA i predsednika Srbije: Vučić kaže - korisno 1Printskrin TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Beogradu da je sa šefom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijamom Bernsom vodio vrlo korisne i dobre razgovore i da se smeje onima koju komentarišu kako je poseta Srbiji bila skrivena a u BiH transparentna.

„Znate, razgovarate sa vašim gostima pa vidite hoće li javnost ili ne… Mi, kao ozbiljna zemlja, smatrali smo da je to najbolji mogući način, a i Amerikanci, kao najozbiljnija zemlja na svetu, uz Kinu, su smatrali da je to najbolji mogući način praćenja posete“, naveo je Vučić.

Dodao je da su teme bile važne za budućnost regiona i Srbije, kao i da su imali pristojan i važan sastanak.

Vučić je nakon polaganja kamen-temeljca ;objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, govoreći o donacijama iz inostranstva nevladinom sektoru, kazao da je to važan priliv stranih investicija u Srbiju, kao i da deo tog novca završi u šoping centrima kao što su Galerija i Ušće, „što podiže potrošnju i stopu rasta“.

Dodao je i da je čudno što su te donacije „u odnosu na pre dve ili tri godine povećane za tri puta“.

Upitan zbog čega bi zapadne zemlje učestvovale u protestima protiv litijuma koji je zapadni projekat, Vučić je rekao da mu nije jasno kako oni kojima su „uvek bila puna usta Evrope“ odjednom sada kažu da Evropa nema standarde ;zaštite životne sredine.

„Ja sam razumeo da su (Dragan) Đilas i svi oni proevropski orijentisani, da veruju u Evropu i njene standarde, a onda kad im je zatrebalo da ne veruju, onda su se naglo setili da Evropi ne treba da veruju ništa“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari