Kako je Savo Manojlović reagovao na vest da Ana Brnabić ostaje u Jovankinoj vili? 1Foto: Vojin Radovanović

Savo Manojlović, lider inicijative „Kreni-promeni“ reagovao je na vest o izmenama Uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebne Republike Srbije prema kojima predsednica Skupštine Srbija Ana Brnabić neće morati da se iseli iz vile Jovanke Broz.

On je na društvenoj mreži Iks napisao:“Pre će kamila proći kroz iglene uši, nego što će Ana Brnabić izaći iz otete vile“.

Podsetimo, Vila u Beogradu u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, poznatija u javnosti kao Jovankina vila – neće više biti rezidencija. Tako je propisano izmenama Uredbe o nepokretnostima za reprezentativne potrebne Republike Srbije, preneo je N1.

Rezidencije su, prema uredbi, zgrade koje se koriste za boravak predsednika Republike i predsednika Vlade Srbije, kao i za prijem i boravak stranih predsednika država ili vlada.

S obzirom da Ana Brnabić više nije premijerka, očekivalo se da se u roku od šest meseci iseli iz Jovankine vile koja je imala status rezidencije.

Po novoj uredbi, ovoj vili status rezidencije je oduzet, a novim članom uredbe propisuje njena nova namena – postaje reprezentativna zgrada za boravak predsednika Narodne skupštine.

„Vila u Beogradu u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića broj 75 određuje se za boravak i reprezentativne potrebe predsednika Narodne skupštine i prijem i boravak stranih gostiju Republike Srbije u okviru međunarodne saradnje Narodne skupštineˮ, stoji u izmenama uredbe koju je usvojila Vlada.

Bivša premijerka, a sadašnja predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić živi u vili u kojem je do smrti živela Titova udovica Jovanka Broz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari