Kako je Srbija u Tirani podržala deklaraciju o osudi Rusije, iako Vučić tvrdi da nije

Predsednik Srbije tvrdi da se nismo pridružili nijednoj od 23 EU deklaracije, dokument usvojen iza zatvorenih vrata u Albaniji pokazuje suprotno

Ostavite komentar


  1. Naravno da jesmo, a i vise od toga i tek cemo.
    Inace, taj MSP je diplomatsko cudo:
    1) ministar nije diplomata (SNS)
    2) drzavni sekretar N. Starovic nije diplomata (SPO)
    3) generalni sekretar S. Jelača nije diplomata (pravnica iz Obuce „Beograd)
    4) pomocnik za bilateralu V. M. (SPO, najvazniji i najblizi Seljakovicu) nema fakultet. Sin visestruko i pravosnazno osudjivanog Dragana Maric iz Valjeva
    5) NISU diplomate ambasadori u: SAD, Rusiji, EU, Austriji, Kipru, OEBS, Bugarskoj, V. Britaniji, Grckoj, Madjarskoj, BiH, Albaniji…
    6) ambasador Srbije u Crnoj Gori je u Beogradu, proteran iz CG, prima deviznu platu

  2. Iz potpuno nepoznatih i neshvatljivih razloga, od dolaska Selakovica, SPO ostvario totalnu dominaciju u MSP:
    Drzavni sekretar Starovic je aktivista i funkcioner SPO (ukucajte na Guglu njegovo ime i SPO, nema tajne).
    Pomocnik za bilateralu Maric se zaposlio prvi put u kabinetu tadasnjeg MSP V. Draskovica. Sad objanjava Seljakovicu diplomatiju, postavlja kadrove, zaposlio suprugu svoju i tudje itd.
    Ambasador bas u toj Tirani je funkcioner SPO S. Vukcevic.
    Imaju jos i ambasadorku u OEBS u Becu, generalnog konzula u Istanbulu itd, itd…

    Nikome u MSP ovo nije jasno, a verovatno ni ministru, koji bas sporo kapira kako ga vuku za nos….

  3. Nije mi poznato da li je bilo koja savremena država u svetu imala predsednika (šefa države) koji je izgovorio više neistina od Vučića. Više od polovine bilo kakvih izjava su neistine. Čak kada navodi brojeve ili procente nekih rezultata on dozvoljava sebi da govori netačno jer 95% građana Srbije nema pojma o tim podacima.

  4. A vi ste bili prisutni na tom sastanku pa znate šta se tamo dešavalo?

  5. Rekao je da Srbija nije podržala nijednu rezoluciju koja se odnosi na sankcije prema Rusiji.žašto uvek morate da lažete.

  6. Sve dok nisam, iz nepoznatih razloga, počeo da pratim vesti, život mi je bio mnogo lepši.

  7. Србија не сме увести санкције Русији јер неће постојати. Биће бачена на колена од стране запада, а може се десити и побуна унутар Србије. Огромна већина Срба је против увођења санкција!

  8. Ova deklaracija nema veze sa sankcijama prema Rusiji. A Srbija postuje teritorijalni integritet svake suverene zemlje.

  9. Nazalost ovolika kolicina lazi izgovorene od strane presednika je neshvatljivo i nezabelezeno u svetu , rad ispod zita mora isplivati sto se ne formira skupstina i vlada zasto se taktizira nije tesko pogoditi….

  10. Gledao sam N1 i direktno pitanje Vučiću da li je Srbija uvela sankcije Rusiji. Ljudi… ako hoćemo da smenimo Vučića i Srpsku naprednu stranku, nemojte da se služimo istim lažima i demagogijom kao oni koje menjamo. Vučić je, budimo fer, jasno rekao da je deklaracija pravno-politički, i/ili samo politički dokument i da je osudu agresije Srbija već učinila i to na mnogo važnijem mestu: U Ujedinjenim nacijama. Ali to nije isto što i sankcije. Ne blokiramo imovinu, ne zabranjujemo rad firmi, ne proterujemo zvaničnike. Zašto je toliko teško biti principijelan i fer. Ne volim Vučića ni na slici, ali što jes’, jes’, ali šta nije, nije.

  11. Generalni sekretari su vec po tradiciji katastrofalno loši i korumpirani kadrovi (Veljko Odalovic, Danilo Pantovic, Zoran Basaraba), ali je Slavica Jelača ispod svake kritike za diplomatiju. Čak su nedavno promenili i drastično snizili kriterijume za to mesto, pa raspisali konkurs. Tako da je odabrana, a da bas nikafa u zivotu nije imala, niti ima bilo kakve veze sa diplomatijom i spoljnom politikom

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.