Kako je Vučić dočekao predsednika Severne Makedonije (VIDEO) 1Foto: Print screen Pink

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je na društvenim mrežama snimak dočeka Steve Pendarovskog, predsednika Severne Makedonije u manstiru Prohor Pčinjski.

Dve delegacije obeležavaju Svetog Iliju – Ilindan, kao i međusobno poboljšanje odnosa, posebno nakon odluke Srpske pravoslavne crkve o davanju tomosa MPC, odnosno o priznanju njene autokefalnosti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski danas je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio u obilasku manastira Prohor Pčinjski gde je 2. avgusta 1944. održano prvo zasedanje Antifašističkog sobranja narodnog oslobođenja Makedonije (ASNOM).

Vučića i Pendarovskog su u manastiru dočekali vladika vranjski Pahomije i arhimandrit Metodije, koji je iguman manastira.

Dočeku delegacije iz Severne Makedonije prisustvuju i ministri Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Vučić je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj se sa makedonskim predsednikom i sveštenstvom manastira nalazi ispred Prohora Pčinjskog i jednu fotografiju gde sa svojim kolegom sedi za stolom.

U manastiru je jutros održana zajednička liturgija sveštenstva Srpske i Makedonske pravoslavne crkve kao i prošle godine prilikom obeležavanja Ilindena – Dana republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari