Kako ministar poljoprivrede podržava kopanje litijuma? 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović izjavio je danas da će, ako naučne i stručne analize pokažu da je eksploatacija jadarita bezbedna po život i zdravlje ljudi, ali i životnu sredinu i poljoprivredu, kao resorni ministar biti svim srcem za taj projekat.

To će predstavljati šansu za jaču privredu i više novca u budžetu, što znači i više novca za podsticaje u pčelarstvu, ali i svim drugim granama poljoprivrede, rekao je Martinović u Aleksincu, gde je obišao tri domaćinstva koja se bave pčelarstvom, saopštilo je Ministarstvo.

Navodeći da na primeru Aleksinca sa okolinom, kao tradicionalno rudarskim krajem, građani mogu videti da rudarenje nije nekompatibilno sa čistom i zdravom poljoprivrednom proizvodnjom, Martinović je istakao da, uz poštovanje ekoloških standarda, poljoprivreda i životna sredina ni na koji način nisu ugrožene u rudarskim krajevima i nisu u suprotnosti sa eksploatacijom mineralnih sirovina.

„Oni koji ovih dana seju paniku i strah među građanima da ćemo projektom ‘Jadar’ da otrujemo i zagadimo reke, jezera, zemlju, te da će ljudi morati da napuštaju određene delove Srbije, apsolutno govore neistine“, rekao je Martinović.

On je poručio svim poljoprivrednicima da nemaju razloga za brigu, jer „sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić imaćemo dovoljno hrane, čist vazduh, čistu vodu i zemljište i naša deca neće morati da napuštaju Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari