Kako se računa izborni cenzus i treba li neko iz opozicije da strahuje od povećane izlaznosti?

Ostavite komentar


  1. Po svemu sudeći prigradske opštine rešavaju pitanje ukupnog grada..Jer u njima je mnogo lakša manipulacija glasačima..Svi se znaju, ili prepoznaju ako ne direktno a ono po po nekim drugim vezama..To je to za Beograd..Pri tome u gradskim opštinama ima puno komformiste, koji gledaju samo sebe..Meni je dobro i baš ne briga..A to je zato što mi nemamo građansku svest, ko npr Grci, Španci, Francuzi ili npr Nemci..Ili ko Rumuni… A nemaa ko te i takve da podseti da je njima dobro i niko ih ne opterećuje samo zato što ih drugi u nekom smislu poštuju..Drugde to ide malo drugačije.. I naspram npr vlasnika radnji, i naspram fabrikanata, i itd..Od žutih prsluka, pa redom…i svi shvate da nema izuzetnih..ne može ogromnom broju biti loše a nekima dobro pa davto nema veze..Svi su uvezani , po ekomskim do društveno opštih pitanja..

  2. Meni nije nikako jasno šta mogu da urade kontrolori..jer ako neko dođe na glasanje, da li kontrolor ima u spisku navedeno kada je taj glasač upisan…jer u suprotnom ko je to proveravao? I da li se može takvom verovati..

  3. Šta se radi ako na dan izbora počnu stizati puni autobusi…i spiskovi ne budu ažurirani…i ..

  4. I dalje tvrdim , da je OBAVEZNO GLASANJE, lek za mnoge probleme..A ONI koji je ne bi ni tad izašli na glasanje, da trpe posledice, nema pasoša, nema registracije vozila, novčana kazna u vidu administrativnog skidanja sa računa, a ako iz nekog razloga ne može sve to, tri meseca zatvora..pa da vidimo koliko bi tad bilo muljanja..JER TAJ SISTEM ZAHTEVA DOBRO PRAĆENJE MESTA PREBIVANJA GRAĐANA…Izuzeci su mogući, tipacteška bolest , tj smanjenu uračunjivost, nalaženje , u vreme izbora na mestima gde ne može da se glasa, npr inostranstvo i to ono gde nema obezbeđenog mesta glasanja..Svi da ponesu neki deo odgovornosti..e to bi bilo rešenje, koje bi pomoglo u nekim stvarima..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.