Boško Obradovićfoto FoNet Aleksandar Barda

Boško Obradović, lider Dveri, tokom rasprave o rebalansu budžeta, rekao je da ministar finansija Sniša Mali najbolji učenik u školi marketinga Aleksandra Vučića, jer kad govori, čini se da je u Srbiji sve lepo. Mali odgovorio tvrdnjom da Obradović živi na Dedinju u stanu čiji zakup plaćaju građani Srbije.

Kad Mali govori  čini se da je u Srbiji sve lepo, sve raste i penzije i BDP i zaposlenost, rekao je Obradović.

„Rastu i cene osnovnih životnih namirnica i infacija i zaduženja, ali Mali to ne spominje, jer se možda iz kule u Beogradu na vodi ne vidi ta cenovna kriza i sirimaštvo“, primetio je lider i poslanik Dveri.

Naveo je da mi danas živimo cunami poskupljenja, ali da od minstra fnansija javnost nije mogla da čuje da je mleko poskupelo 38 odsto, ulje 63 odsto, meso 64 odsto.

„Koliko je poskupeo ogrev, gorivo je najskuplje u regionu, cene kvadrata takođe, ali i zakupnina stana. O tome ministre niste govorili, ali ste našli gomilu izgovora za inflaciju, da je uvezena, da je posledica globalnog šoka cena. Ali da li je kriza u Ukrajini kriva što je pečenjar Milorad Grčić postavljen za direktora EPS-a“, rekao je Obradović i upitao zašto Grčić nije uhapšen za nanetu štetu EPS-u.

On je kritikovao i vlast što se ponaša kao obrnuti Robin Hud, uzima od siromašnih i daje bogatima. Upitao je i zar je normalno i logično da penzioner sa 10 000 primanja dobije svega 900 dinara na osnovu povećanja od 9 odsto, a da onaj ko ima 100 000 dinara , dobije čak 9 000 dinara. Podsetio je da čak 600.000 penzinera prima penzije između 10 i 20.000 dinara.

Obradović je poručio je da opozicia nije protiv izgradnje mostova i železnica i puteva, ali je pitanje zašto je svaki kvadrat kod nas skupšlji nego u regionu i gde idu te pare.

Milenko Jovanov, šef skupštinskih naprednjaka,  replicirao je Obradoviću i naveo da je škola Aleksanda Vučiča podizanje spomenika Stefanu Nemanji, završetak Narodnog muzeja, povećanje ukupnog nacionalnog dostojanstva, povećanje borbene gotovosti. Vučićeva škola je i pomoć Srpskoj pravoslalvnoh crkvi u završetku Hrama Svetog Save i u odgovornom položaju prema finansijama .

„Da se plan zemlje dembelije ispuni trebealo bi još tri budžeta“, poručio je Jovanov.

Ministar finansija Siniša Mali primetio je da su opasne izjave Obradovića da bi svima povećao davanja, da bi zemlja bila med i mleko, ali da niko nije čuo kako bi se do toga došlo .

„Spominjete i pogled sa kule u Beogradu na vodi, a ne kažete kako se cene vide sa Dedinja, gde vi i dalje stanujete. Zakup tog stana plaća Skupština i svi građani Srbije“, poručio je Mali lideru Dveri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari