Kako sednicu o litijumu sluša poslanik Marko, Miloševićev unuk? 1Printskrin RTS

Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića, i poslanik SPS u Narodnoj skupštini, sudeći po uživo prenosu, pomalo zamišljeno sluša raspravu, odnosno govore kolega poslanika na sednici o litijumu.

Marko Milošević, je u prvom planu u uživo prenosu sednice, bio tokom govora Jovana Janjića, poslanika grupe Mi, glas iz naroda (Branka Pavlovića).

Marko Milošević prvi put je izabran za narodnog poslanika u 14. sazivu, kao treći na listi Ivica Dačić – Premijer Srbije, mandat mu je potvrđen u februaru 2024. godine.

Pripada poslaničkoj grupi Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS).

Kako sednicu o litijumu sluša poslanik Marko, Miloševićev unuk? 2
Foto: Printskrin RTS

Prema dostupnim podacima, član je Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za dijasporu i Srbe u regionu i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Takođe, zamenik je člana Radne grupa za unapređenje izbornog procesa.

Rođen je 1999. godine. Osnovne i master akademske studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je trenutno na doktorskim studijama, živi u Požarevcu, a član SPS je od 2017. dok je od 2023. i u Glavnom odboru ove partije.

Prethodnih dana, mediji u Srbiji su posebnim sadržajima obeležavali 24. godišnjicu Petooktobarskog prevrata, kada je njegov deda Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SRJ, bivši lider SPS,  posle jugloslovenskih predsedničkih izbora, srušen s vlasti.

U istorijskom govoru kada je predao vlast svom takmacu iz opozicione koalicije DOS Vojislavu Koštunici, Slobodan Milošević je rekao da će imati više vremena da se igra sa svojim unukom Markom.

Ivica Dačić je govoreći na nedavnom skupu povodom 37. godišnjice Osme sednice sednice rekao da je „na Osmoj sednici Centralnog komiteta Saveza Komunista Srbije (SKS) 23-24. septembra 1987, na kojoj je Slobodan Milošević (1941-2006) nadvladao u SKS, „srpsko državno rukovodstvo je prvi put od 1918. godine stalo na stranu Srbije, a ne Jugoslavije“.

Opširnije o dešavanjima u Skupštini u Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari