Kako su izgledali izbori za jednu MZ u Šapcu? 1

O značaju izbora za savet Mesne zajednice u Majuru dovoljno govori što je na početku sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke predsednik stranke Aleksandar Vučić čestitao pobedu ukazavši na pokazanu aktivnost lokalnih ogranaka.

Lista „Budućnost Srbije – budućnost Majura“ koji podržava SNS dobila je svih 15 mesta u Savetu MZ Majur. Od Od 6.335 upisanih birača izašlo je 2.348 a broj važećih listića je bio 2.122. Na sva četiri biračka mesta su ubedljivo pobedili kandidati koje je podržala SNS.

Međutim, ovo bi trebalo da su građanski izbori, gde se ne glasa za stranku već za građane koji će rešavati komunalne i druge probleme u svojoj sredini, pokazuje svu isključivost SNS jer je iskorišćen naziv predsedničke kampanje. Povodom održanih izbora u Majuru, gradski odbornici Dejan Jerinić i dr Dejan Pavlović sazvali su hitnu konferenciju za medije, na kojoj su rekli da je izbore obeležilo niz neregularnosti.

Oni su demantovali navode predstavnika SNS u medijima da su izbore izgubili Nebojša Zelenović i Savez za Srbiju, objasnivši da lista „Za Majur i narod“ nema nikakve veze sa Savezom za Srbiju, niti sa Zajedno za Srbiju.

Dejan Pavlović naveo je da su ovim naseljem krstarili nabildovani mladići, ulazili u dvorišta, pozivali na glasanje, a više od dve stotine građana iz drugih mesta učestvovalo je u izborima. Dejan Jerinić ukazao je da su na listi“Za Majur i narod“ bili meštani Majura koji nisu imali veze sa strankama, niti je bilo kakve pomoći sa strane, a sada je evidentno da je bila upregnuta čitava infrastruktura SNS.

Poređenja radi za prethodne izborima u Majuru koncert je održao Aca Lukas, angažovan je za rad na terenu i kontraverzni kosovski biznismen Zoran Milojević Zelja, aktivisti u džipovima bez tablica sa zatamnjenim staklima, i ekipe sa natpisom“Vučići iz Majura“.

Ovim je nastavljena bespoštedna borba SNS za vlast u Šapcu i na nivou mesnih zajednica. Primera radi za najveću MZ Donji šor kandidati su bili najistaknutiji predstavnici SNS: dr Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, dr Boban Birmančević, narodni poslanik, dr Slobodan Popović, direktor Šabačke bolnice, kao i drugi čelnici SNS i direktori javnih preduzeća i ustanova u republičkoj nadležnosti.

Pitanje je koliko su oni angažovani za rad i dobrobit mesne zajednice. Simptomatično da na izbore u mesnim zajednicama naprednjaci izlaze kolektivno, sa spiskovima, birača i simpatizera, uz svu moguću stranačku logistiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari