Kakve posledice po Kosovo bi imala sahrana Fatona Hajrizija uz počasti? 1Printskrin KTV/Jutjub

Stručnjak za bezbednost, Bedri Eljezi (Elezi), ocenjuje da ako Faton Hajrizi bude sahranjen sa počastima, onda bi to Srbija iskoristila da naruši imidž Kosova.

„Naravno, ako sahranimo Fatona sa počastima, smatram da će to poslužiti Srbiji…“, rekao je.

On je u emisiji Kosovo danas na Klan Kosova rekao da već dugo postoje pokušaji da se Hajrizi predstavi kao profil sa nacionalnim kapacitetima, a da su posle ubistva pokušali da ga „greškom“ prikažu kao heroja.

„U najmanju ruku, hajde da detaljno razjasnimo celu situaciju pred međunarodnom zajednicom i negiramo tvrdnje Srbije. Ne zaboravimo da je unapred krenula neka vrsta personalizacije Fatona Hajrizija, bilo je nekih video snimaka odmah po izlasku iz zatvora, bila je neka vrsta pripreme za određeni profil sa nacionalnim kapacitetima”.

„Videli ste i neke pogrešne postupke ljudi koji pokušavaju da herojizuju Fatona. Postupci koje Srbija može da iskoristi“, rekao je stručnjak za bezbednost.

Hajrizijevo telo stiglo je sinoć iz Srbije na Kosovo, sat posle ponoći, dok su članovi porodice preminulog u ISM-u potvrdili da je reč o telu Fatona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari