Kampanja #PravdazaJovanjicu: O čemu sve piše Koluvija na Tviteru? 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević; Marko Marjanović blog; BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO; Printscreen/YouTube/Objektiv

Predrag Koluvija, prvooptuženi u slučaju “Jovanjica”, izrazito je aktivan na Tviteru – obraća se novinarima, odgovara na tekstove koji se o njemu pišu, a koristi i posebne heštegove “#jovanjica3”, “#pravdazajovanjicu“.

Takođe, piše isključivo na ćirilici, a one na čije tvitove odgovara oslovljava sa „poštovani“, „draga“…

Između ostalog, odgovara na tvitove novinarki Ane Novaković i Jasmine Dobrilović koje prate slučaj „Jovanjica“ i koje se sa njim susreću u sudnici i ispred nje tokom suđenja koja prate.

Odgovarajući novinarki N1 televizije Ani Novaković, koja je prokomentarisala da Koluviju odlično savetuju oni koji su mu rekli da se uključi u emisiju „Utisak nedelje“, napisao je da mu mnogo znači njena „podrška i dobre želje“.

„Draga, mnogo mi znači tvoja podrška i dobre želje. Pošto je sve bilo spontano i nisam imao savetnika poput tebe, jel bi prihvatila da me ponekad posavetuješ kao što savetuješ druge?“

Čini se da posebnu pažnju Koluvija polaže tekstovima koji se o njemu objavljaju, gotovo svaki deli na svom profilu uz komentare, a uz to nađe vreme da odgovori i novinarima koji odu do plantaže na kojoj se pronađena tona i po marihuane.

Novinarka TV Nove S Jasmina Dobrilović na privatnom Tviter profilu okačila je fotografiju s imanja Jovanjica, gde je bila na novinarskom zadatku.

„Bravo, obratite pažnju da li je od vaše poslednje posete nešto promenjeno“, odgovorio joj je Koluvija.

Konverzacija se završila odgovorom novinarke.

Ne primam savete od osoba koje se optužnicom pred Specijalnim sudom terete da su šefovi organizovane kriminalne grupe“, napisala je Dobrilović.

Nakon što se uključio u emisiju Olje Bećković imao je posebnu poruku za novinare koji ga, kaže, zovu za intervjue.

„Poštovani novinari, od jutos sam kontaktiran od mnogih vaših kolega radi gostovanja u njihovim emisijama i ovim putem želim sve vas obavestiti da za sada ne želim da gostujem bez Miroslava Aleksića i ostalih koji su meni u javnosti sudili i time ometali rad pravosuđa”, napisao je.

Na to mu je odgovorio urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, upitavši ga za intervju, da bi ga onda Koluvija pitao hoće li zvati i poslanika Aleksića.

Nakon što mu je urednik KRIK-a ukazao da zove samo njega i da ga zove da bi uradili intervju, Koluvija mu je odgovorio da izgleda da Dojčinović „želi da prođe jeftino“.

„Znači, Vi bi da prođete jeftino? Nekada niste želeli da se izvinete a sada niste voljni da pozovete lažova @MiikiAleksic. Ništa od rabote!”, napisao je da bi ubrzo usledio odgovor Krikovog urednika koji mu je objasnio koncept intervjua kao takvog.

„Zovi svog ljubimca“, poručio mu je Koluvija na kraju konverzacije.

Kasnije se izgleda Koluvija predomislio – poručivši da razume da je Kriku, kako kaže, interes da urade intervju kako bi se „izvukli na sudu zbog njegovih optužbi“, te da ih zato „nekako žali“, ali da intervju mora ići uživo i da uz to snima i njegova kamera.

https://twitter.com/PredragKoluvija/status/1673424831830716421

Na ovu konverzaciju „nakačio se“ i tviteraš Marko Marjanović, inače sin proslavljenog pevača Đorđa Marjanovića. On je ponudio jedan predlog.

“Evo ja nudim pomoć, predlog. Da osim kamere, angažujemo i statiste. Snimimo i film, scenario može da piše Anja Mijović. Žrtvovaću se da glumim Vulina. Sveštenika bi mogao igrati sam Koluvija, njegov lik da igra Sergej a vi u komentarima napišite koga bi voleli da vidite kao advokata Djuku i koga  kao inspektore. Film može da se zove: Jovanjica, plantaža dobrog raspoloženja”, napisao je Marjanović.

Koluvija mu je odgovorio uvredom i porukom „pamet u glavu“

„Analizirajući sve što sam čuo o Vama i Vašem ocu moram priznati da ste jedno potencijalno veliko razočarenje ako se svesno petljate u nešto o čemu ništa ne znate. Neki kažu da niste znali šta radite dok ste nanosili veliku štetu vašoj stranci, tako da pamet u glavu“, napisao je Koluvija.

Advokata Ivana Ninića pitao je „jel mu nije dosta naučne fantastike“, pa je ušao i u objašnjavanje da je ovaj advokat svojim gostovanjem u „Utisku“ prekršio advokatski kodeks jer je govorio o predmetu u kojem ne postupa.

https://twitter.com/PredragKoluvija/status/1673414033448267788?cxt=HHwWmMCzndDMlLkuAAAA

Uz sve ovo često deli i tvitove svog branioca Vladimira Đukanovića, koji Koluviju brani i na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari