Kancelarija za KiM: Pripadnici Rosu večeras u Žitkovcu brutalno pretukli dvoje dece 1Foto: RTK (arhiva)

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohija saopštila je da su pripadnici kosovskih specijalnih snaga Rosu večeras u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece – K. R. (15) i D. R. (17).

Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni u Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica na odeljenje hirurgije, gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i sprovodi kompletna dijagnostika.

Dodaje se da će im zbog pretrpljenog stresa i šoka na raspolaganju biti i svaka druga vrsta pomoći i podrške.

„Sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu KiM. Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da očekuju hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer „dok Srbi nevini stradaju u Kurtijevim kazamatima, ni za jedan napad na Srbe nema kažnjavanja počinilaca“.

„Jedno je izvesno – dok god je Kurtijeva policija na severu KiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe, a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari