Kancelarija za KiM: Srbinu pet meseci zatvora zbog verbalnog delikta 1Foto: Kosovo Online

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Saši Zlatkoviću iz Beograda, koji je uhapšen na administartivnom prelazu Merdare „zbog verbalnog delikta“, Osnovni sud u Prištini izrekao petomesečnu kaznu zatvora.

Time je „na najbrutalniji način još jednom dokazano da takozvano kosovsko pravosuđe ima jedan jedini cilj – da tlači i zastrašuje Srbe“, ocenila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.Kako se navodi u saopštenju, Zlatković je 22. jula uhapšen ;na administrativnom prelazu Merdare kada je krenuo ;na humanitarni fudbalski turnir uoči obeležavanja 25 godina od ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom.

„Sud u Prištini, naravno, ne kažnjava počinioce tog maskra, ali zato progoni sve one koji se drznu da podsete da je separatistička ideja na Kosovu i Metohiji bila i do danas ostala u svojoj samoj suštini teroristička i zločinačka. Ubice srpskih žetelaca danas su verovatno ugledne ličnosti u establišmentu Aljbina Kurtija, kao što je za njih heroj i Azem Kurtaj, koji je, i pored toga što je hladnokrvno pucao na Badnje veče na srpsku decu, slobodan čovek“, navela je Kancelarija.

Dodala je da i da su političke i pravosudne strukture u Prištini „jezgro zločinačke strukture na čijem je čelu Aljbin Kurti, i da svako ko se pretvara da na Kosovu i Metohiji deluju nekakve regularne demokratske institucije negira evidentnu i bolnu istinu – da je u Prištini zatiranje srpskog naroda već dve i po decenije vladajuća idelogija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari