Karić: Vratiću se, ali moj posao je u Moskvi 1Foto:Stanislav Milojkovic

Vratiću se u Srbiju, ali moj posao je u Moskvi, izjavio je za Blic Bogoljub Karić posle vesti o zastarevanju postupka protiv njega u slučaju „Mobtel“ i izrazio nadu da će i Tužilaštvo za organizovani kriminal odustati od postupka koji protiv njega vodi, a koji zastareva 2017.

Ja ću da se vratim u Srbiju, ali moj posao je u Moskvi. Ja ovde živim 12 godina, ovde su svi moji poslovi, izgradili smo stotine miliona kvadrata. U Srbiju bih mogao da dođem da obiđem majku, mada je ona skoro bila ovde u Rusiji kod mene, rekao je Karić za Blic.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela, potvrđeno je za B92.

Više tužilaštvo je potvrdilo da je dobilo rešenje od Višeg suda u kome se navodi da je obustavljen postupak u kome se Bogoljub Karić po optužnici iz 2010. teretio za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju izvlačenja novca iz „Mobtela“.
Ta optužnica, koja je obuhvatala i njegovog brata Sretena i još 13 lica, prekvalifikovana je 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, ali nikada nije stupila na snagu, niti je za njim u tom slučaju bila raspisana poternica.

Kariću je bila zaprećena kazna od 10 godina zatvora, a sam krivični postupak je pokrenut 2006, kada su Karići otišli iz Srbije.

Za vlasnikom „BK grupe“ i liderom PSS i njegovim bratom Sretenom Karićem je bila raspisana i Interpolova poternica, ali njih više nema na listi traženih na sajtu Interpola.

Kako je bilo navedeno u toj optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima, među kojima je bilo i stranih državljana, „izvukli“ više od 60 miliona evra sa računa „Mobtela“. Kako navodi Tanjug, protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja.

Međutim, kako piše „Blic“, u Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije „Mobtela“ za proneveru oko 60 miliona evra.

Dela obuhvaćena tom istragom, piše list, zastarevaju 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari