Karpenter: Dačić planira da se meša u unutrašnju politiku SAD

Ostavite komentar


  1. A sta kaze Skot? Da, Kajl… Cuti k’o malo dete kad se uneredi.

  2. Ne treba strahovati. Srpska dijaspora je otisla iz Srbije zbog njega i njegovih raznoraznijeh sefova.

  3. Dacic savetuje dijasporu da glasa za Trump-a?To ce reci,Dacic je Fasista I rasista.Samo tako mogu substitute njegove reci u poruci dijaspori u USA

    1. Не лупај. Није Србију бомбардовао Трамп него фашисти Клинтон и Блер из дубоке државе демократског естаблишмента.
      Знају то добро Срби у Америци и не треба им Дачић да им каже за кога е да гласају.
      А за ваше фаворите сигурно неће.

    2. Ako želiš da komentarišeš,prvo nauči srpski i ne krij se iza lažnog imena i nacije

      1. N vecih neznalica od onih, koji na osnovi imena odredjuju nacionalnnost, a na osnovu pisanja na drustvenim mrezema pismenost.

  4. koji ce srbin tebe da poslusa ti si protiv srbske dijaspore da se mesa u srbiji , ti i srbi ste velika razlika ko nebo i zemlja druze moj

    1. И без њега ће сваки Србин да гласа за Трампа, па се Дачић само шлепа.
      ПС
      Џаба вам труд

      1. Jedino ljudi sa ozbiljnim mentalnim problemima mogu da glasaju za Trampa. Da Amerika ima normalan izborni zakon, Tramp nikada ne bi bio predsednik (dobio je oko 3 miliona glasova manje od Hilari). Obrazovani amerikanci Kao i obrazovani srbi ne glasaju za rasiste, koji podrzavaju naciste. Moja porodica ce dati 6 glasova bilo kome samo ne Trampu. Kao sto neko vec napisa zbog Dacica i Vucica je vecina dijaspore u poslednjih 30 godina i napustilo Srbiju. Njihovo navijanje za Trampa je izgleda naredba od Putina, a to znaci da je nesto bolesno u njima.

        1. Пишете глупости, Џони. Америка је федерација, и председника не бирају грађани, него федералне државе. Трамп јест свашта, али расиста сигурно није, нити „подржава нацисте“ (изгледа да Вас је „продувало“ зрачење са ТВ-екрана)!?

  5. Bolje Daca malo da se smiri, da ne radi gluposti, jer ce samom Trampu napraviti problema kao sto je bilo sa Rusijom, a ko zna, mozda ga Ameri i uapse….

    1. Ajде „чича“? Већина у Канади била је против Трампа, да ниси и ти био за Клинтонове? Сад би ти Бајден баш онако пасовао а?
      Немој да ти подвикну да се мешаш у америчке послове као Дачић.

      1. Је л’ знате, Бобо, да Канађани не гласају на америчким председничким изборима?

  6. Јадна Америка! Острви се на њу и кусо и репато…

  7. Ja nisam primetio da Srbi glasaju za Trumpa. Nasuprot. Bar mi koji smo dosli u poslednjih dvadesetak godina. Suvise nas podseca na ono sto smo ostavili iza sebe. To sto on radi Milosevic je radio jos pre trideset godina. Videli smo kuda to vodi. Amerikance moze da prevari ali nas koji smo to gledali u Srbiji svojim ocima – tesko. Ali cak i da sam hteo da glasam za Trumpa sad bih odustao i pomislio – sigurno ne vidim dobro. Onaj kojeg podrzavaju Putin, Mile Dodik i Dacic je za svakog gradjanina USA nepogresivo pogresan izbor.

    1. Ајде, како да не. Својевремено је један Србин испред конзулата у Торонту носио плакат „Канада данас бомбардује моје родитеље“.
      Ти можеш у Њујорку где живиш да изађеш на улицу са плакатом „Ја гласам за Бајдена иако је бомбардовао моје родитеље“.
      А ту пресну лаж за кога гласају Срби у Америци заборави.

      1. Је л’ знате, Бобо, да ми још Канади нисмо платили трошкове које су имали око бомбардовања; ни за гориво, ни за џебану, ни дневнице ни амортизацију?

    2. A ti si građanin USA ? Brzo si zaboravio korene s obzirom da si otišao skoro. Zato glasaj za koga hoćeš i nikom ne govori odakle si i kako se zoveš,lakše je…I ne mešaj se više u unutrašnje stvari zemlje tvojih predaka,bolje nam je bez takvih..,USA državljanine!

      1. I? Kakve sad veze imaju koreni i uopšte Srbija sa tim za koga će neki Američki državljanin bilo kojeg porekla da glasa? Valjda mu je važnija njegova budućnost tamo i njegove dece u toj zemlji nego da glasa za Trampa, samo zato što ga savetuje nekakva bivša komunjara, a sadašnji Ruski vazal, koji ne zna bolje od švrljanja po novčanicama, farbanje vozova i razbijanje tanjira??? Ministar spoljnih poslova koji čak ne zna ni Engleski.

      2. Koliko ja vidim covek se ne mesa u izbore u Srbiji vec u izbore u USA. Dacic je taj koji se mesa.

    3. I kod mene isto. Bar sto se tice mojih prijatelja i poznanika. Mi smo svi, medjutim, sa fakultetom. Ne znam kako je kod ostalog sveta.

  8. E, Karpenterov Bajden, Obama i bracni par Klinton mogli su u Srbiji da postave na vlast Nikolica i Vucica, a Srbima u Americi se preti samo zato sto su za TRAMPA I zele da mu daju svoj glas na predstojecim predsednickim izborima. Za Klintonovu bolumentu svako drugo politicko opredeljenje sem njihovog u SAD je automatski mesanje u unutrasnje stvari Amerike. Ali ta im je fora izlizan, a i bez efekta jer tramp sigurno pobedjuje na sledecim izborima.

    1. Taчно. Зато ће овде изгледа и бити тушта и тма коментара „Срба“ против Трампа.

  9. Он ће организовати дијаспору? Може, нека пошаље Вулина да одржи неколико стручних трибина као некада црвени војвода, обиђе тетку у Канади….

  10. Ne meša se on u politiku SAD već on kao i do sada želi da napravi što veću štetu Srbiji i građanima Srbije.

  11. Mnogo nas Americkih Srba nije glasalo za Trampa, jer ne verujemo u populisticke gluposti. Ali ako Dacic preporuci, ima svi da se postrojimo I slusamo propalog kafanskog pevaca, najvecu bruku ove vlasti. Srbi nikada nece nauciti, ma koliko im mi Srbi, Americki drzavljani objasnjavamo. da je americka spoljna politika potpuno nezavisna od stranke na vlasti. I zato kada Tramp izgubi 2020, opet ce Srbija ponavljati greske Milosevica I jahati pogresnog konja.

  12. Samo ovakva budala može da izjavi ovakvu ludost, kao ministar Srbije! A kako će da se vadi ako Tramp izgubi? Ovo ne radi nijedan zvaničnik druge države u SAD. A to, kako bi on “organizovao” dijasporu da glasa za Trampa, je posebno smešno, za svakoga ko je deo te dijaspore!

  13. Ako je sujeveran Trump bi trebao da se zabrine zbog Dačićeve izjave, jer je srpski režim, na čelu sa Vučićem 2016 podržao Clintonovu, a znamo kako je prošla, iako je bila veliki favorit i već viđena, kao prva žena u Beloj Kući. Šalu na stranu, ali poznato je da SPS i SNS imaju vrlo mali uticaj na srpsku dijasporu u SAD-u i Evropi, što pokazuju izborni rezultati glasova, koji stižu odande. Kritike stižu sa jedne strane, od demokrata, dok su republikaci verovatno zadovoljni. Glupo je uopšte i komentarisati ovakve pozove, kao mešanje u izbore. Bar u Vašingtonu odlično znaju šta se pod tim terminom podrazumeva.

  14. ovaj dacic ocigledno je zalutao u diplomatiji, Gura nos tamo gde mu nije mesto a posledice padaju na nasa ledja. Neka se seti kakve su posledice imale sumnje da se Rusija mesala u izbore u SAD. Jos samo to nama treba. On ce da nagovori dijasporu da glasaju za Trampa a da li razmislja kakve ce posledice to imati po polozaj Srbije u slucaju da Tramp izgubi izbore. Covek je zalutao I ne razmislja dalje od nosa. Bilo bi bolje za nas da se Dacic bavi organizovanjem svadbi I vasara.
    Takodje ovi komentari citalaca kao da su pali sa neba kao mi nismo ista krivi kao fasiti su nas bombardovali pa izgleda da Klinton se jednog jutra probyudio nije znao sta da radi pa rekao sebi hajde da se malo zabavljamo I bombardujemo Srbiju. Neka se citaoci malo9 prisete sta se sve dogadjalo 90-tih godina sta su nasi tadasnji politicari radili kako su ostvarivali prava srpskog naroda ne vodeci racuna da I neki drugi zive na ovim prostorima kako je Srbija stejkla etiketu remetilackog faktora na Balkanu. Ima jos mnogo toga da se kaze ali se neki citaoci malo prisete tih godina I nase uloge u svim tim dogadjajima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.