Karpenter: Rusija vidi SPC kao sredstvo za promovisanje svojih interesa

Ostavite komentar


  1. Nešto slično govori i Milo Đukanović, što pokazuje da sve što crnogorski diktator radi ima američku zaleđinu. Možda Vašington nije nalogodavac, ali je svakako mogao da utiče na svog pulena da odustane od zakona. Ovi protesti nisu etnički, već verski. 30% građana C. G se izjašnjava kao Srbi, a preko 70% su pravoslavci. Na protestima učestvuju Srbi i Crnogorci, a ima i pripadnika drugih religija. Učestvuju pripadnici i simpatizeri opozicije i vlasti. Treba dosta hrabrosti da se izađe na proteste u Crnoj Gori, jer je to klasična policijska diktatura. Ruski uticaj je samo izgovor za zapadnu, američku javnost kako bi se opravdala podrška poslednjoj evropskoj diktaturi iz komunističkog vremena.

  2. Ne razumem cemu Karpenterove izjave ovde? Covek je ‘truba’ Dzoa Bajdena, i najvece siptarske lobisticke firme u Americi.
    Sta jos od njega mozemo da saznamo osim da je SPC u stvari RPC i da su Rusi najveci neprijatelji i pretnja? Probajte na Sever, medju zvezdine navijace i pitajte ih sta misle o ‘Grobarima’?!

  3. Ne postoji srpska pravoslavna crkva.Postoji jedino satanistička pravoslavna crkva koju je Sarana uzeo kaki je u bożijem zavetu i lredskazano „Satana će se i u anđela pretviriti……“

    1. Dada…postoji samo duboko humana i neinteresna organizacija, titoisticko ustaska sekta….

  4. Ne razumest ti gospodin pravoslavni narod, ocigledno da se vlast u CG usmerila na osluskivanje sa zapada a ne iz svog naroda.

  5. Mozda Rusi vide SPC kao promotera svojih interesa ali je istovremeno sasvim sigurno da SAD ili pojedini centri moci iz SAD, MIla Djukanovica definitivno drze kao promotera njihovih interesa. To se vidi po priznanju velikoalbanske paradrzave na Kosovu, pokusaju izgradnje novog, anti-srpskog identiteta u CG, brisanja svega sta ima veze sa Srbima a zauzvrat Milo ostaje na vlasti i dalje nabacuje bogatstvo za sebe i familiju. Tu spadaju i pokusaji unitarizacije BiH i ukidanja Republike Srpske, pre toga etnicko ciscenje Srba iz hrvatske, eventualno sponzorisanje otcepljenja Vojvodine i „Sandzaka“. Cilj tih interesnih centara je da svedu Srbiju da bude sto slabija, Srbi podeljeni i rascepkani, nesto slicno kao komunisticka doktrina „sto slabija Srbija to jaca Jugoslavija“ a i naslanja se na politiku svakog okupatora koji se pojavio na ovim prostorima, Turaka, Austro-Ugarske ili nacisitcke Nemacke.

  6. Ja mislim da je američki pristup u Crnoj Gori otpočetka bio duboko pogrešan. Problem nije u Nato savezu, već u pristupu stanovništvu, odnosno građanima Crne Gore koje, pak, 10 % ljudi već 30 godina pravi budalama.
    Najpre su ljude izolovali, zatim izbombardovali da bi im na mefistijanski način dvadeset godina vadili dušu.
    A zašto USA nije prepoznala SPC kao sredstvo za promovisanje svojih interesa ?
    Možda grešim, ali SPC na tlu Rusije nema hramove, dok ih u USA ima na stotine u kojima, pak, sveštenici vrše službu američkim građanima pravoslavne veroispovesti.

    1. Siroma ti, poslednja rečenica je sve rekla o tvom viđenju američke zavere.

  7. Ovaj američki „stručnjak“ govori ono što mu se snilo ili ono što bi mu bilo milo.
    Uradiš nešto Srbima na štetu i očekuješ da se sve prećuti.

    1. Zar to ne radi naš buczavi samozvani vrhovnik ovde u Srbiji? Koliko je samo zla i nepočinstva počinio svom narodu. I??

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.