Karpenter: Teško je rešiti pitanje Kosova u sezoni izbora

Ostavite komentar


  1. Priznanje i potpis Srbije bi okončali sporenja oko naših južnih teritorija. Zapad bi imao opravdanje za 1999, njihovo nastojanje da načine nezavisnu državu bi bilo krunisano uspehom. Ono što zabrinjava je nedovoljna zainteresovanost zapada za srpske žrtve, stanovništvo, imanja, crkve i groblja, ali i sklonost uticajnih zapadnih političara da favorizuju Prištinske lidere koje sam zapad povezuje sa hvatanjem i usmrćivanjem ljudi radi prodaje organa, kao i sa prometom narkotika. Ne čini se da bi opstanak Srba u Prištinskoj državi bio moguć, a kamo li povratak prognanih. Zabrinjavaju i komentari koji povremeno dolaze od agresivnijih nemačkih političara i koji govore o daljem rasparčavanju Srbije odmah posle okončanja priče o Prištini. Na žalost, EU de-fakto podržava Prištinu čak i u sprečavanju da do Srba stignu kiseonik i lekovi. U međuvremenu, mnogi srpski intelektualci se nadmeću u antišovinizmu, dok su srpska pozicija i opozicija u istoj meri fokusirane na puku vlast, za koju bi uradile čak i ono što se nikako ne sme, daj da potpišem gde treba.

    1. U svemu se slažem osim u konstataciji da je opozicija servilna spram zapada u pogledu Kosova. Kad već nisu u poziciji da odlučuju, ne isplati im se da tu gube jeftine političke poene. Naročito je skandalozna arogancija zapada u odnosu prema srpskim žrtvama. Očekuju saradnju Srbije, a u svom odnosu prema njoj ne poštuju ni najosnovnije vrednosti koje toliko javno zastupaju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.