Keljmendi: Plan Martija Ahtisarija najveći mogući kompromis za Kosovo

Ostavite komentar


  1. Gosp. Keljmendi, znate odlicno sa Srbija zivi i sanja Veliku Srbiju, naoruzava se i destabilizuje susede, uzbunjuje Srbe u tim drzavama, cekajuci neki trenutsk da izazove i napadne susede.Pozdrav.

  2. Eto vama sve shto je Ahtisari napisao i uzivajte u tim pravima.A vad ce majka Srbija da privije uz svoje skute kao sto je mnogo puta do sada.

  3. Ako ko sumnja u ovo što mladi gospodin Keljmendi govori, neka pokuša da se seti plana Z4 i hrvatskih Srba…

    1. Kako lako padate na niz činjenica koje je ovaj mladi gospodin izneo a pritom zaboravljate sledeće:
      1. Kosovo nije priznato od 5 država EU kao i od polovine svih država u svetu;
      2. Na snazi je Rezolucija UN 1244;
      3. Srbija priznaje sve dokumente Kosova koje je izdao UNMIK koji je ovlašćen da upravlja Kosovom po pomenutoj Rezoluciji UN;
      4. Srbija priznaje sve pečate i oznake UNMIKA;
      5. Kosovo od 2008 ne priznaje UNMIK i gazi odredbe Rezolucije 1244 i zato je „upalo“ u ovakav položaj;
      5. Reciprocitet će Kosovo izlovati isto ko što je režim Miloševića izolovao Srbiju 90-tih;
      Zato polako i ne padajte na priču koja se temelji na izvrnutim činjenicama.

  4. Ono sto veljikoaljbanski narcis-sovinisti ne kapiraju je da nije dovoljno samoproglasiti se za drzavu i da je to onda tako i u realnosti. Ne moze postojati reciprocitet i ravnopravnost izmedju jednog protektorata koji nije sposoban da se uclani u medjuanrodne organizacije i medjunarodno priznate drzave. Koga uopste zanima da li ce tamo neki protektorat da uvede „reciprocitet“ i nece priznavati Srbiju ili Spaniju ili Grcku ili Kinu, Indiju, Izrael, Brazil, Rumuniju, Kipar itd. Albanci sa Kosova ce Kini reci da nisu drzava? Moze Keljmendi da se samoproglasi za Miss Univerzuma i da trazi isti tretman na izboru ali dovoljan je samo jedan pogled u ogledalo da se vidi razlika i realnost. Ahtisari nije Albanac ali je taj njegov „plan“ pisan pod debelim uticajem i u skladu sa interesima sponzora albanizacije Kosova. Znamo svi ko je Ahtisari i kojeg drustvanceta je deo i ko je namestio da bas on sastavlja taj plan. To sto u tom planu pise da Srbi imaju „najveca prava na planeti“ ne znaci ama bas nista. Parce papira. Imali su i Albanci sa Kosova „najveca prava“ po ustavu Srbije, i? Zanimljivo kako se Albanci pozivaju na Ahtisarijev plan koji nije prosao u UN-u i nije dobio legimitet a istovremeno ne postuju R1244 koja je prihvacena u UN-u i ima legimitet. Zanimljivo i da i u tom Ahtisarijevom planu uzimaju samo ono sta im odgovara. Gde u Ahtisarijevom planu pise da se treba formirati vojska, sta je sa autonomijom za Srbe? Albanci treba da prihvate realnost a to je da uprkos debeloj zaledjini nije doslo do legalizacije te tvorevine na Kosovu niti ce do nje doci i da toj realnosti prilagode svoje zahteve.

  5. Rešenje “Reciprociteta” je najgore moguće rešenje u ovom trenutku jer će, neminovno, dovesti do ozbiljnog sukoba u regionu. Srbija je, za razliku od Kosova, članica medjunarodnih organizacija uključujući tu i UN i, koliko god se Administraciji na Kosovu čini da je miljenik medjunarodne zajednice, biće u prilici da za dugo vreme blokira učešće Kosova u ovim institucijama. Kosovo će sprečiti ulazak svih Srba na teritoriju Pokrajine, a time i bilo kakve odnose i saradnju izmedju dve nacionalne zajednice. Sve ovo je i više nego dobar preduslov za narastanje regionalnih tenzija koje će podeliti i velike svetske sile dajući im povoda za novi sukob izmedju njih samih. Tako ćemo mi opet doći u priliku da budemo izvršioci politike velikih sila koju ćemo, kao i mnogo puta do sada, platiti sopstvenim glavama.

  6. Eto, a nama najveci moguci kompromis stanje pre ustava iz 1974. Vidimo se kad Amerikancima dosadi da vas dadiljaju.

  7. Keljmendi nam je odmah na pocetku, direktno i iskreno objasnio sustinu svoje drzave i njene sovinisticke ideologije: sa Srbima se ne moze u istoj drzavi, njihovo postojanje u bilo kakvoj formi najveca za funkcionisanje i postojanje Ahtisaristana iz koga dolazi!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.