KFOR: MSU sproveo bezbednosnu patrolu „na marginama“ protesta u severnom delu Mitrovice 1Foto: KFOR facebook

Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR-a (MSU), danas je sprovela bezbednosnu patrolu na marginama mirnih demonstracija održanih u severnom delu Mitrovice, oglasili su se večeras iz KFOR-a

Navode da su pripadnici ove jedinice to činili u sklopu svakodnevnih aktivnosti širom Kosova.

KFOR poručuje da nastavlja da deluje kao treći bezbednosni odgovor, posle Kosovske policije i misije EU za vladavinu prava (EULEX).

Naglašavaju da između njih postoji „redovna koordinacija“.

„KFOR je u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata – zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja“, navodi se u saopštenju ove misije.

Današnji protest održan u blizini Trga Braće Milić protiv Uredbe Centralne banke Kosova kojom se iz platnog prometa na Kosovu izbacuje dinar.

Ovaj protest obezbeđivala je Kosovska policija. Nekoliko patrola bilo je parkirano u blizini ovog trga. Protest su pratili i službenici EULEX-a.

Kosovska policija je u popodnevnim satima izašla sa informacijom da je bilo prisutno oko 1.800 ljudi, te da je sve prošlo bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari