Kfor osudio napad na pripadnike policije na severu Kosova 1Foto: KFOR facebook

Kfor je danas osudio nedavne napade na pripadnike kosovske policije, navodeći „da je spreman da podrži Kosovsku policiju ako bude potrebno“.

„Potvrđujemo našu spremnost da podržimo Kosovsku policiju, ukoliko bude potrebno i neophodno“, saopšteno je iz Kfora za portal Koha.net i navedeno da ta vojna misija „predvođena NATO-om najoštrije osuđuje nedavne napade na pripadnike kosovske policije“.

Kfor je pozvao sve strane da se uzdrže od akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije tenzija.

„Očekujemo od svih strana da se ponašaju odgovorno i konstruktivno i da se uzdrže od akcija koje bi mogle nepotrebno eskalirati tenzije, negativno uticati na bezbednost na Kosovu i stabilnost u celom regionu“, saopšteno je iz Kfora.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja i generalni direktor Policije Kosova su ranije danas saopštili da su se u poslednja tri dana u severnom delu Kosova dogodila četiri napada na službenike kosovske policije, u kojima je korišćeno razno oružje i oruđe.

Mehmeti je saopštio da su u prvom napadu policajci naišli na metalne ježeve koji služe za oštećenje guma na vozilima, a da su u drugom napadnuti kamenicama.

Rekao je da se u trećem napadu čulo četiri-pet rafala, oko 30 metaka, dok su „u četvrtom korišćene ručne bombe i automatska puška AK 47“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari