KFOR pozvao da se rešenje za situaciju na severu Kosova traži dijalogom 1Foto: Beta/HINA/Ured predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Mirovne snage NATO-a na Kosovu (KFOR) pozvale su sve strane da se uzdrže od, kako su nazvali, provokativnog pokazivanja sile i angažuju se na konstruktivan način kako bi se omogućila bezbednost i slobodno kretanje na Kosovu i da rešenja treba tražiti kroz dijalog.

U izjavi za RTV21, KFOR je saopštio da je od oktobra pojačao svoje prisustvo dodatnim trupama i patrolama na severu Kosova.

„KFOR će nastaviti da ispunjava svoj mandat prema Rezoluciji 1244 iz 1999. za sve zajednice na Kosovu. Rešenja se moraju tražiti kroz dijalog“, kaže se u odgovoru KFOR-a.

Mirovne snage NATO-a na Kosovu saopštile su da prate situaciju na severu i da „imaju pune kapacitete, uključujući osoblje, da obezbede mirno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, bilo gde na Kosovu, pod mandatom iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari