KFOR: Stabilna situacija na Kosovu 1Foto: KFOR facebook

Komanda KFOR ocenila je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna, prenela je prištinska štampa pozivajući se na saopštenje komande međunarodnih snaga.

Povodom izveštaja albanskih i srpskih medija o informacijama koje je KFOR navodno podelio sa srpskim vojnim vlastima, KFOR procenjuje da je situacija na Kosovu mirna i stabilna i nastavlja da osigurava bezbedno okruženje i slobodu kretanja širom teritorije Kosova.

Prištinski dnevnik Koha ditore piše da je od neimenovanih izvora u Vladi Kosova saznao da su u toku razgovori sa predstavnicima Srpske liste o formiranju vojske Kosova u zamenu za ubrzano uspostavljanju ZSO. List dodaje da predstavnici Srpske liste kažu da postoje razlike u gledištima o uspostavljanju ZSO jer Srbi insistiraju da je Briselski sporazum jedina osnova za zajednicu, a ne odluka Ustavnog suda kako insistiraju albanski političari.

Predstavnica Srpske liste Zorica Marinković je izjavila prištinskom dnevniku da nije bilo razgovora o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova, dodajući da formiranje vojske ne dolazi u obzir.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari