KFOR sve učestalije objavljuje izveštaje o patroliranju duž administrativne linije 1Printskrin NATO/KFOR/Fejsbuk

Misija NATO-a – KFOR, poslednjih dana je u više navrata izvestila o sprovođenju patrola duž administrativne linije.

Članovi Zajedničke komisije za implementaciju dodeljene Regionalnoj komandi Istok, juče su patrolirali kako bi, prema navodima KFOR-a, „nadgledali situaciju duž administrativne granične linije“.

Preciziraju da ove aktivnosti pomažu u promovisanju trajne bezbednosti za sve lokalne zajednice kao i regionalnoj stabilnosti.

Misija NATO-a na Kosovu u više navrata je u posednjih par dana izveštavala o aktivnostima duž administrativne linije.

Pre dva dana održana je 24-časovna operacija koju je vodio kinetički bataljon regionalne komande Zapad, a hrvatsko i italijansko osoblje sprovelo niz aktivnosti.

Ujedno, KFOR je i prošle nedelje izvestio o aktivnostima, takođe duž administrativne linije.

Tada je, međutim, bila u pitanju vazdušna patrola koju su realizovali članovi Zajedničke komisije za implementaciju regionalne komande Istok, s ciljem, kako su naveli, sagledavanja situacije.

Ova misija NATO-a sprovodila je slične aktivnosti i u ranijem periodu, a sve učestalije nakon prošlogodišnjih dešavanja, odnosno kriza na Severu Kosova, usled čega je i povećano prisustvo KFOR-a.

Iz ove misije NATO-a podsećaju na ranije navode – da sprovode mandat na Kosovu na osnovu rezolucije 1244 SB UN, kako bi doprineli bezbednom i sigurnom okruženju za sve ljude koji žive na Kosovu.

Takođe podsećaju i na to da su treći u lancu reagovanja nakon Kosovske policije i EULEX-a, sa kojima, kako tvrde, blisko sarađuju.

I dok se KFOR učestalo oglašava o patrolama duž administrativne linije, Prištinu, Beograd ali i region ujedno često obilaze visoki zvaničnici NATO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari