Kikinda: Šibul (SSP) - Protesti poljoprivrednika najbolje govore o radu ministra Nedimovića 1Foto: SSP Kikinda

Nakon posete Ruskom Selu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića (SNS) i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Čedomira Božića (SNS) i pohvala koje su u razgovoru sa nekoliko poljoprivrednika za svoju politiku izrekli njih dvojica, a i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač (SNS), oglasio se Dušan Duda Šibul, kikindski zemljoradnik i član Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, i istakao da o agrarnoj politici naprednjačke vlasti najbolje govore protesti poljoprivrednika širom zemlje.

„U današnje vreme kada cene goriva, repromaterijala, đubriva, semena i hemijskih sredstava za zaštitu bilja divljaju, ministar Nedimović obilazi odabrane poljoprivrednike (vidi tekst) i obećava subvencije koje su očigledno dostupne samo članovima Srpske napredne stranke i njihovim simpatizerima. Za ostale poljoprivrednike u kikindskoj opštini ministar, pokrajinski sekretar i gradonačelnik očigledno nemaju sluha, pa umesto konkretnih mera i plana oni većini poljoprivrednika nude kredite i na taj način dovode u pitanje opstanak ratarstva. Zato i ne treba da nas čude protesti poljoprivrednika koji se poslednjih nedelja zahuktavaju. Do 3. aprila u svakom mestu u Srbiji poljoprivrednici će iskazati svoje nezadovoljstvo i teško da će ministar Nedimović uspeti da ugasi taj „požar“ – kaže za Kikindske Šibul i dodaje da je do sada „bilo svakojakih ministara, ali od ovog goreg nema“.

Kikinda: Šibul (SSP) - Protesti poljoprivrednika najbolje govore o radu ministra Nedimovića 2
Ministar Nedimović u poseti domaćinstvu Zoltana Ekreša iz Ruskog Sela (foto: Grad Kikinda)

U kikindskom SSP-u podsećaju da njihov resor za poljoprivredu već dve godine predlaže vraćanje subvencija na nivo iz 2012. godine, pre dolaska naprednjaka na vlast, a što znači – 12.000 dinara po hektaru, gorivo za poljoprivrednike bez akciza i garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari