Smene među naprednjacima: Ko je novi predsednik SO Kikinda? 1Printsrkin Fejsbuk/Dušan Popeskov

Dušan Popeskov novi je predsednik Skupštine Opštine Kikinda, a reč je o naprednjaku koji je svojevremeno izjavio da će lično bagerom da pregazi ljude koji su tada protestovali u Šapcu. Takođe, Popeskov se prema pisanju medija našao u središtu skandala zbog napada na kikindskog novinara.

Na četvrtoj Sednici Skupštine grada za novog gradonačelnika Kikinde, izabran je Mladen Bogdan, jer je dosadašnji prvi čovek grada Nikola Lukač, podneo ostavku iz ličnih razloga. Osim toga, na mesto predsednika SO došao je Dušan Popeskov.

Ovaj naprednjak javnosti je poznat svog svojih ranijih skandaloznih izjava.

„Ide prvo upozorenje, pa onda gazim“

Krajem novembra 2021. godine u Šapcu je održan protest koji će ostati upamćen po tome što je funkcioner SNS krenuo bagerom na okupljene građane.

Komentarišući taj događaj, Popeskov je na Fejsbuku napisao da su građani izdajnici i da bi ih on takođe gazio.

„Niko nije krenuo na građane, nego na izdajnike i isprane mozgove! Sve je teledirigovano i nema tu spontano ništa! Molite boga da se ja ne dočepam nekog bagera, ide prvo upozorenje, a onda gazim pa vraćam u rikverc!“, napisao je u komentaru na Fejsbuku Dušan Popeskov.

Napad na novinara iz Kikinde

Novinar kikindskog Radija „DIR“ Darko Varađanin napadnut je 2020. godine dok je snimao grupu građana koja je u tom gradu sa ozvučenja puštala poruke protiv opozicije.

Varađaninu je nepoznata osoba udarcem iz ruku izbila telefon dok je sa svojim kolegom snimao okupljanje, iako je imao dozvolu za snimanje.

Kako su preneli mediji, odgovorni za taj napad su Nemanja Radin, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove i pulen potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenka Jovanova, kao i njegovi poslušnici Jovan Popeskov i Dušan Popeskov.

Njegov brat nazivao građane ustašama

Dušan i njegov stariji brat Jovan Popeskov u poslednjih nekolikogodina dogurali do užeg rukovodstva kikindskog odbora SNS-a, a osim napredovanja u partiji, zaslužili su i stalna radna mesta u javnom sektoru – Dušan je, kako je ranije objavio Danas, od 2019. godine zaposlen u Predškolskoj ustanovi „Dragoljub Udicki“, na mestu saradnika za fizičko vaspitanje, a Jovan je prvo pre neku godinu u Gradskoj upravi dobio posao šefa odeljenja za sportska udruženja i još štošta, a odnedavno je sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove, udruženja građana i verske zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari