Si Đinping: Srbija postaje prva evropska zemlja sa kojom će Kina izgraditi zajednicu, zajedničku budućnost 1

U ime kineskog naroda, Si Đinping, predsednik Kine, preneo je najiskreniji pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i, kako je naveo, bratskom narodu Srbije.

Vrativši se posle osam godina, zaista sam dirnut jer srpska ekonomija ima snažan zamajac, kao i zbog tga što se njena međunarodna pozicija poboljšala, dodao je.

– Imamo poverenje koje je snažno kao stena…, koordinacija je bliska kada je međunarodna saradnja u pitanju, rekao je Si.

Juče smo doputovali moja supruga i ja, rekao je kineski predsednik, istakavši da je cela vlada i predsednik… “svi su bili na aerodramu da nas dočekaju…”

– I plesni performans me je impresionirao… Jutros sam video veliki skup naroda…, omogućili ste mi da se sretnem sa srpskim narodnom… Iz prve ruke sam osetio prijateljstvo srpskog naroda. Ovo prijateljstvo je iskreno i uzajamno – istakao je Si.

On je potom naveo da Srbija postaje prva evropska zemlja sa kojom će Kina izgraditi zajednicu – sa zajedničkom budućnošću.

– Proširićemo stratešku komunikaciju. Dve strane podržavaju jedna drugu, imamo snažne političke odnose. Kina poštuje Srbiju da bude nezavisna i da očuva Kosovo u granicama Srbije – zaključio je Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari