AP: Autokrate Mađarske i Srbije spremaju crveni tepih za kineskog predsednika

Ostavite komentar


  1. Kada čujem kako zapadni mediji kmeče, a domaći autošovinistički mediji prenose, bukvalno zatreperim od radosti.

  2. Sraman tekst i pokušaj blaćenja jedne Kine koja nikome nije ništa loše uradila za razliku od zapadnih moćnika koji su toliko štete napravile čitavom svetu.

  3. Samo zato sto dobro vladajuni zemlje im uspesne na polji ekonomije i svega ostalog

  4. Fali u naslovu i autokrata Makron kao i autokratkinja Ursula fon der Lejen koji upravo ugoscavaju na crvenom tepihu kineskog predsednika….

  5. Ponosni smo na prijateljstvo Srbije i Kine. Zahvaljujući Vučiću, Srbija je danas na pravom putu.

  6. Čemu ovakav naslov? Opet morate da opravdate sredstva koja dobijete od stranih plaćenika?

  7. Maliciozan tekst, šta li je spremio Makron za Kineskog predsednika.

  8. Svaka drzava u kojoj su zabranjeni protesti protiv nepravde u Gazi, upotreba termina „genocid“, „etnicko ciscenje“, „izbeglice“, „izbeglicki kamp“ u izvestavanju o Gazi (New York Times, EU), gde ne smes da kazes da je zena sa muskim polnim organom muskarac, gde ne smes da pitas ko je digao u vazduh Severni tok, gde ne smes da ponovis ono sto je Stoltenberg rekao („uzrok rata u Ukrajini je sirenje NATO)… je autokratska drzava. Da li je autokrata jedan covek, partija ili oligarhija, da li se formalno nazivaju levim, zelenim ili desnim je nevazno. Zloupotreba demokratskog sistema kroz zakone bez debata, nasilje, pretnje, strah i licemerje je uvek to sto je, bez obzira da li dolazi od Orbana ili kroz Evropsku Komisiju. Kazna dolazi u junu i to svi znaju.

  9. Дига је ту Макрон што давно рече Шоић !?

  10. Uh,dusmani crkavaju.Dobro,moramo odrzavati veze sa prijateljskim zemljama,ali moramo biti dobri i sa ubicama i genocidasima.Sta da radimo,jesmo slobodari,ali smo mali.

  11. Ne znam cemu to iscudjavanje. Srbi i Srbija su od kada su se pojavili na istorijskoj sceni uvek bili neciji vazali. Cak i kada ih niko nije hteo isli su okolo trazili i vukli za rukav potencijalne gubernatore. Inace aktuelna politika srpske vlade se svodi na infantilnu logiku – moj tata je jaci od tvoga tate.

  12. @jednom vazal – uvek vazal

    Kakva pateticna projekcija …

  13. Za dolazak kineskog predsednika nije bitno ko je autokrata a ko nije, već koliko Kina ima koristi od neke države koja je u EU ili u postupku učlanjenja. Za Srbiju je dobro što nas Si Điping posećuje, najverovatnije sa svitom savetnika i ministara, jer to znači da smo im interesantni kao država u koju treba investirati. Problem je samo naša vlast koja bi trebala da kineske kao i druge strane firme natera da poštuju propise iz oblast ekologije i radnog prava radi zaštite radnika u skladu sa našim zakonima. Posle te posete trebalo bi da stručnjaci izvrše analizu i objave koliko Kina investira u Srbiju, a koliko se mi zadužujemo kod kineskih banaka, jer dug nije investicija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.