Klačar: Odlukom o smanjenju izbornog cenzusa SNS ide na svoju štetu

Ostavite komentar


  1. Smanjenjem izbornog cenzusa, vlast zeli da posto-poto dovuce kakvu-takvu opoziciju u parlament!

    1. Hvala bogu. Kakva pogrešna procena. Sns vrlo dobro zna šta radi. Kad bi mogli, skinuli bi cenzus na 1%, samo da ne budu sami u Skupštini i da budu druga Belorusija. Ovako ce poklopiti bojkot, cenzus ce preći svakojake partijice i retardi i neoradikali idu napred, u nazad.

      1. Tačno tako. A ovaj Klačar se nada da će dobiti državnu službu kao i njegov voljeni prethodnik Blagojević. Cesid više ne postoji. Uginuo je 2012.g.

      1. Pa sta su,namesteni ili pokradeni odluci se? Ko po tebi ima vise glasova? Ostali ne mogu ni do 3% ne budi smesan.

    1. Kao kad kontrolišeš lavinu. U prvi mah, dok je grudva još mala, izgleda sve u redu i po planu, ali vrlo brzo bude „spasavaj se ko može“! A obično ne mogu svi i neko obavezno strada…

  2. A kako bi ipak usli u parliament Vucicevi omiljeni opozicioneri, poput Canka i Cede?

  3. Sacekajte da cujemo sta kaze gospodja Fajon i institucije EU …u slucaju ignorisanja “ misljenja “ EU od strane predstavnika rezima sledi “ zavrtanje “ slavine eura , sa pojacanjem “ struje u madjarskoj bodljikavoj zici i naravno ostajanje na marginama euro integracija

  4. Mora da SNS to radi iz dobrote, a ne da bi fingirao da postoje slobodni izbori.
    Ja mislim da je i Jutka (inače član SNS) one žene maltretirao, iz dobrote

    1. Sta se fingira? Izadjes,dobijes preko 3% glasova i presao si cenzus.Nego je vas problem sto nemate ni tih 3% pa pljujete.

  5. A sta je to CESID? Ah da Vuciceva potkupljena druzina. Posle sramotnog brojanja glasova imaju jos obraza da komentarisu nesto.

    1. A gde su to sramotno brojali glasove, pre će biti da ste Vi nezadovoljni sobom ili zavidite ljudima iz CeSID-a na postignutim rezultatima …

    2. Dok je bio radikal AV je pretio da će to leglo CIA špijuna rasturiti. Kada je došao na vlast morao je, po kazni, da Marka Blagojevića, bivšeg izvršnog direktora CESID-a, postavi za šefa nekakve vladine agencije. Često ga viđam na sednicama Vlade. Zašta služi CESID? Kada se zatvore biračka mesta u 20:00, organizuju konferenciju za štampu i objave rezultate izbora. Niko ne zna odakle im ti podaci? Ili ti podaci nisu uopšte potrebni? Najverovatnije su pre izbora dobili te procente iz svoje centrale u Americi. Posle nekoliko dana Zavod za statistiku objavi zvanične rezultate izbora koji se za neki deo procenta, da se Vlasi ne dosete, razlikuju od rezultata CEISD-a.

      1. Sale , po[teno re;eno nije to tema za Vas . Prvo zar misliš da je ovo jednopartijski sistem gde bi trebalo pitati nekog za promenu radnog mesta. Drugo , svako treba da ide gde misli da može da pokaže svoje kvalitete i da zaradi. Treće , očigledno nikad niste pratili statistiku koju radi CeSID ali samo na određenom uzorku. Četvrto, nikad niko nije ovlastio CeSID da prati sva biračka mesta tako da je i podvig kako je do sad radio.Peto, očigledno je da su ,,Vlasi,, vaš domet i način komunikacije. CeSID radi u skladu sa svojim mogućnostima i finansijskim sredstvima. A što se tiče stranih plaćenika obratite se vrhovima službi odakle cure informacije ioinima koji su na uzvoru informacija. Dakle da rezimiramo : odakle takve nepametne konstatacije?

  6. Ovo je šansa za opoziciju koja nebi ni ovaj cenzus prešla da nije spuštena granica. SNS je opet izašao opoziciji u susret ali čisto sumljam da će preći oni nemaju podršku naroda.

    1. Imate li vi kakvoga lektora u toj (botovskoj) podružnici,“Milenko“? Što bi ti rekao,čisto „sumljam“!

  7. Ovo je šansa za opoziciju koja nebi ni ovaj cenzus prešla da nije spuštena granica. SNS je opet izašao opoziciji u susret ali čisto sumljam da će preći oni nemaju podršku naroda.

  8. Zaista mislim da je CESID izgubio svaki kredibilitet, a nekoliko činjenica, ovde iznetih, je u rangu pronalaska tople vode: „smanjenje cenzusa bi u praksi moglo da ide na ruku onim strankama koje su trenutno na ivici izbornog praga“.

    Ključna stvar ovde je da NIKADA nisu izborni zakoni menjani u izbornoj godini, i to je 100 puta rečeno u raznim prilikama, a sada se slabo pominje.

  9. Ja sam mislio da je CESID ozbiljna organizacija da jeste shvatili bi u tom CESID-u da Vučić ovim želi da dobije opoziciju od Čeda.Čanka,Šešelja i Vacića .Tako će svetu moći da kaže da ima opoziciju i da nije diktator.Verujem da Čeda slavi iako je prvi bio za lustraciju svih radikala i socijalista odmah posle 5 oktobra.

    1. Ukoliko ne poznajete kako funkcioniše parlamentarizam , bolje je da ne izvaljujete gluposti. Zna se ko domosi zakone, ko se kandiduje a ko kontroliše glasanje.

  10. Ovo je veliki test za pojedine opozicione stranke .Pitanje je da li mogu u skupštinu i sa 3%?

  11. SNS je siguran u poverenje građana da im je sasvim sve jedno koliki će biti cenzus na izborima.

  12. AV vas salta bez kvacila i dodatno vas je ponizio jer ne mozete ni 3% da namaknete..Jednostavno, nece vas narod i gradjani.

    1. Molim vas, objasnite kome se obracate. Sigurno ne NARODU, niti GRADJANIMA (ko je sve to?), što znači da u ovoj zemlji žive i neki drugi ljudi koji, za razliku od vas, znaju kakvi treba da budu izbori. Zaboga, čoveče, ne treba da se glasa za ili protiv Vučića, već za ljude koji će stvarno u skupštini predstavljati sve koji žive u ovoj napaćenoj i osiromašenoj zemlji. ONO, nepismeno, arogantno, bahato i nevaspitano što sada sedi u skupštinskim klupama mene ne predstavlja!

  13. Vlast je kao jedno drvo na koje se penjes merdevinama da beres plodove.Kada pocnes da lomis grane i rasipas plodove a bahato neces da sidjes onda ti normalan narod skloni merdevine.Znaci,nebitno je vise sta radis ali kad krenes da sidjes sa tog „drveta“ pašćeš neminovno i ko zna sta sve jos.E to sklanjanje merdevina je bojkot.Trenutno ne izgleda najbolje kao resenje ali mora dati rezultat.

  14. vlast ide na svoju štetu ? pa šta je gore 80% u skupštini koja nema legitimitet ili 60% u skupštini koja ima legitimitet. sledeći put razmislite malo pre nego što date izjavu kao da ste portparol SNS.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.