Klačar: Velika greška PSG što neće u Đilasov Savez

Analitičari o prvih godinu dana Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića

Ostavite komentar


  1. Stara srpska boljka: bolje prvi u selu, nego drugi u gradu, ili svaka vaška-obaška. Zato smo tako i prošli, počev od DOSa, pa na dalje i dočekali renesansu onih kojih su nas i doveli u propast i ćorsokak. I dogod je tako i sa polupismenim i hleba-i-cirkusa plebsom, biće nam ovako, t.hj. tonućemo u sve dublji glib glupisti, nemorala nacionalsocijalizma.

  2. A zasto PSG da ulazi u takav ‘savez’??? Prvo, opozicija se do sada toliko iskompromitovala svojom podeljenoscu, svadjama i povremenom otvorenom saradnjom sa vucicevcima, upda prvo mora sama da se odluci sta je i za cega je, i to svima pokaze. Drugo, ‘pokreti’ i ‘stranke’ su ‘babe’ i ‘zabe’. To se nigde ne mesa.

  3. Janković je sam sebi dao crveni karton. Savez ne treba da se osvrće na PSG, već treba da radi na profilisanju političkog delovanja i nikako ne dozvoli da avnojevci tu umešaju svoje pipke, kao što su to uradili sa DOSO_m.

  4. Opozicija vise ne postoji, ovo su sad pojedinacni pokusaji da se izvuce jos neka korist, ali izgleda da to ne prolazi.

  5. Propali PSG ne želi u propali Đilasov savez i sve u svemu ni jedni ni drugi ne mogu ništa da urade jer su propali i ne mogu ni cenzus da pređu.

  6. “Đilasov Savez” ?? Kako to postoji nečiji savez? Savez kao nečije vlasništvo? Sve dok se ljudi okupljaju oko predvodnika a ne oko ideologije i programa, neće biti boljitka u demokratizaciji na ovim prostorima. Jednostavno zato što su ideje i programi sigurnija, čvtšća i dugovečnija platforma za okupljanje. Mogu da traju i duže od ljudskog veka. Predvodnika bez ideologije skupina obično promoviše u vođu i na kraju u autokratu. Sa nestankom vođe kao stožera okupljanja skupina se neminovno raspada.

  7. Ni jednog trenutka nisam osetio i primetio tu ogromnu pozitivnu energiju, koja se pominje na pocetku, cak naprotiv, gradjani su mogli samo da primete previse svadja, konflikta i prepucavanja opozicije koja nije mogla da se sastavi posle Beogradskih izbora.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.