Ko je naprednjak kojeg su uhapsili nemački policajci nakon nereda pred utakmicu Srbije na Evropskom prvenstvu? 1foto: Grad Beograd

Čovek s majicom „Mi nismo genocidan narod“ kojeg hapse nemački policajci nakon sukoba srpskih navijača s organima reda pred sinoćnu utakmicu Srbije na Evropskom prvenstvu nije tek neki slučajni učesnik Svesrpskog sabora ili aktivista vlasti, već bivši funkcioner gradske uprave u Beogradu i odbornik SNS-a na Zvezdari.

Rojtersova fotografija navijača Srbije kojeg za ruke vode dvojica nemačkih policajaca nakon nemira u Minhenu pojavila se u srpskim medijima, a kasnije je utvrđeno da je u pitanju Nenad Radić, bivši sekretar za obrazovanje grada Beograda.

Radić je na mesto sekretara postavljen 2022. godine, nasledivši Slavka Gaka.

Ostavku na ovu funkciju podneo je u septembru 2023. godine, a kako su mediji pisali ovaj potez bio je produkt sukoba sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem.

Navodno je povod sukoba bila Radićeva bliskost s tadašnjim predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i to što nije preterano „mario“ za Šapića, a na ovoj poziciji nasledila ga je Aleksandra Čamagić.

Radić se sada, po pisanju medija, nalazi na poziciji direktora Elekroizgradnje Beograd.

Izabran je za odbornika u SO Zvezdara, a prema spekulacija s drušvenih mreža – kandidat je i za predsednika ove beogradske opštine.

Radić negirao da je učestvovau u incidentu

Radić je potvrdio za Insajder da je u utorak 25. juna priveden u Minhenu. Prema njegovim rečima, njegovo privođenje dogodilo se pre incidenta u centru glavnog grada Bavarske, kada su pristalice naše selekcije došle u sukob sa nemačkom policijom.

“Na objavljenoj fotografiji se nalazim ja. Priveden sam kako bi se proverio i utvrdio moj indentitet, jer sam likom podsećao na nekoga koga je policija trazila. Sve ovo se dešava pre bilo kakvih incidenata. Nakon utvrđivanja mog indentiteta, nakon 15 minuta, odmah sam pušten uz izvinjenje nemačke policije”, kaže Radić za Insajder.

Prema njegovim rečima, kada su ga organi reda pustili, on se uputio na stadion, gde je gledao utakmicu reprezentacija Srbije i Danske.

“Napominjem da nisam učestvovao ni u kakvom incidentu ili ne daj bože tuči”, dodaje Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari