Ko je prodao Kosovo: Verbalni okršaj SNS i Novog DSS-a 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Poslanik Nove Demokratske stranke Srbije (Nova DSS) Predrag Marsenić i poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Biljana Pantić Pilja verbalno su se danas sukobili u parlamentu o tome ko je „izdao“ Kosovo.

“Ovo sada što imamo je očigledan prikaz toga da vi nećete dozvoliti, ne samo sednicu o litijumu, nego prvo i osnovno, ono što je najvažnije, sednicu o Kosovu i Metohiji – da dozvolite da Miloš Jovanović bude ovlašćeni predstavnik, da ima više vremena od Aleksandra Vučića koji treba da pristvuje toj sednici”, rekao je Marsenić na sednici Skupštine Srbije.

Marsenić je rekao da, umesto da se u Skupštini razgovara o onome šta se dešava na Kosovu i Metohiji, razgovara se o ideologijama, o glupostima.

“Znate šta se dešava dole i šta će se tek dešavati”, rekao je Marsenić.

Ko je prodao Kosovo: Verbalni okršaj SNS i Novog DSS-a 2
foto (BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja rekla je da poslanici Nove DSS – da imaju imalo stida i srama, ne bi tražili sednicu o Kosovu zato što je DSS, kako je navela, prodala Kosovo.

Biljana Pantić Pilja je rekla da je “posebno iritira” Marsenićevo licemerje kada priča o Kosovu i Metohiji.

“Da se neko ovde boji da se održi ta sednica, da nam Miloš Jovanović velika Srbenda sa Sorbone bude ovlašćeni predstavnik! Prošli put, kad smo imali sednicu o Kosovu i Metohiji, skakao je, skidao kravatu i nasrtao na predsenika Aleksadra Vučića”, rekla je Biljana Pantić Pilja.

“Vi ste ti koji ste prodali Kosovo i Metohiju, i vaša stranka i vaš lider”, rekla je ona.

Marsenić je rekao da Koštuničina stranka nije priznala Kosovo.

“Tek će da se vidi ko je izdao Kosovo. Na sajtu Vlade u vreme Vojislava Koštunice nije stajao sporazum koji priznaje lične karte – zvanična dokumenta Kosova i Metohije. Na sajtu ove Vlade to stoji”, rekao je Marsenić.

Marsenić je dodao da “Kosovo i Metohija polako klize” i da je za to zaslužan onaj ko sprovodi tu politiku, a njegovo ime je Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari