Ko štiti nebo iznad Srbije i zemalja regiona?

Ostavite komentar


  1. migovi 21 su bili zastareli i pre 30 godina, te je shodno tome tadasnja drzava i ulagala u projekat novog aviona(koji je propao zbog raspada iste) koji je trebao da zameni onaj prvi. jna je imala samo 16 modernih borbenih aviona i to migove 29, koji eto i 30 godina posle svega toga se u Srbiji smatraju modernim. :)))) za maksimum 10 godina mi cemo ponovo uci u pricu o borbenim avionima za koje se nadam da nece ponovo biti pomenuti migovi, jer ce oni u to vreme biti prosecno stari oko 50 godina. u medjuvremenu ce u penziju otici orao, a onda i galeb, tako da ako se ne otvorimo za neku ozbiljnu kintu od vazduhoplovsta cemo imati samo helikoptere, bespilotne letelice i pvo.

  2. Na dan kada je Srbija i formalno rasturila Jugoslaviju, 28.09.1990. godine, Jugoslavija je imala 400 migova 21 i 30 migova 29, tenk koji je osvajao nagrade na svim svetskim izložbama, PVO koji je dejstvovao na 15000 metara i „Oganj“ koji je „ravnao“ kvadratne kilometre. To je bila dovoljna snaga da se i po kvalitetu i po kvantitetu SFRJ odupre svakoj agresiji. Od trenbutka kada su se toga dokopali četnici i ustaše (ogromnom većinom četnici), sve je postalo neupotrebljivo. Pored vatrene moći oružje treba da ima i onoga ko ga koristi, a četnici to sigurno nisu, oni su oružjem trgovali. Da nam nije bilo američkog ambasadora u Zagrebu Galbrajta, pored 7 nmotorizovanih korpusa oružja, oruđa i opreme koliko je JNA ostavila bosanskim Srbima 1992. godine, Banjaluka bi danas bila glavni grad neke hrvatske županije. Toliko o oružju i o četničkom junaštvu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.