Ko zvecka oružjem pred vratima Saveta Evrope?

Crvena tačka

Ostavite komentar


  1. Zanimljivi su, ali u isto vreme pomalo neverovatni nastupi predsednika Srbije Aleksandra Vučića ako ih poredite kada se pojavljuje u zemlji i inostranstvu. Kada se obraća domaćoj javnosti, iz Predsedništva ili posredstvom nekih od provladinih medija bez sagovornika, Vučić napada strance, govori kako Srbija „nije šaka zobi“ i da niko neće da joj određuje kako će da vodi svoju politiku. Suprotno tome, svaki odlazak u inostranstvo značajno je drugačiji: zahvaljuje se na podršci, zaklinje na prijateljstvo Zapadu, a „zapaljivi“ govor zamenjuje mnogo finijim rečenicama i izlivima poštovanja u kojima hvali svoje domaćine. Poslednji susret predsednika države Aleksandra Vučića Francuskoj predstavljena je u medijima kao vrhunac prijateljstva i saradnje dve države. „Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu“, poručio je Vučić. A za domaću javnost gledaocima jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom imao da poruči kako je „odbrusio“ Makronu koji ga je, kako je tada rekao, samo „gledao“.„Ja sam rekao Makronu, slušaj bre ti Emanuel, pa ti ne bi mogao sad da otvaraš Poglavlje 23 i 24. On me gleda. U ponoć u Jeliseskoj palati“, rekao je Vučić pre samo četiri godine. Kako je moguće da francuske avione Rafal Srbija kupuje za tri milijarde evra od onih koji su, kako Vučić kaže, „lažovi i ološ koji uništava Srbiju“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je bio Jutarnjeg dnevnika na RTS, gde je rekao da će najdominantnije svetske sile lobirati za rezoluciju o Srebrenici u UN, ali da će im se Srbija suprotstaviti snažnije nego što misle. Mora da su se najdominantnije svetske sile usrale u gaće.

  2. O kakvom zveckanju oruzja je ovde rec. Srpski teroristi sa teskim naoruzanjem prelaze granicu Kosova do Banjske a da nisu primeceni od strane NATO-a ? Albanske sumokradice u grupi po 15 ljudi naoruzanih automatskim oruzjem ulazue u dubini srpske teritorije 5 do 7 kilometara i masakriraju stoletno drvece . Srpaka granicna policija i vojska ne mrdaju usima i svi su nemi i gluvi na njihovu kradju. Dakle ko ovde uopste zvecka i cime, zaboga ?

  3. Sta jos treba ovaj covek da ucini pa da mu se smilujemo i pomognemo, da ga odmorimo i komacno pocnemo da lečimo?

  4. Treba stvarno ziveti u Pink – Happy svetu i ne videti ono sto vidi cela EU i sve zemlje Saveta Evrope a to je ulazak Kosova u SE . . .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.