Koalicija Moramo započela pridruživanje porodici evropskih zelenih partija   1Beograd, 30.03.2022. - Konferencija za novinare zeleno-leve koalicije Moramo o podrsci Evropske zelene partije odrzana je danas u Medija centru u Beogradu. Na konferenciji su govorili koopredsednik Evropske zelene partije i poslanik u Evropskom parlamentu Tomas Vajs, nosilac izborne liste koalicije Moramo Nebojsa Zelenovic, kandidat koalicije Moramo za gradonacelnika Beograda Dobrica Veselinovic i kandidatkinja za poslanicu u Narodnoj skupstini Srbije Biljana Djordjevic. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Kandidat koalicije „Moramo“ za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović rekao je da je ta koalicija započela proces pridruživanja „porodici evropskih zelenih organizacija, pokreta i partija“, za koji su dobili poziv.

„Smatramo da je hvatanje u koštac sa klimatskim promenama i narastajućim društveno-socijalnim i ekonomskim nejednakostima krucijalna stvar u Srbiji i za Srbiju“, rekao je Veselinović novinarima u Medija centru u Beogradu.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu razmena iskustava te koalicije sa evropskim partijama biće intenzivnija i koalicija će raditi na tome da se spoljna politika Srbije počne uskladjivati sa spoljnom politikom Evropske unije jer je to „strateški cilj naše zemlje“.

„Radićemo na feminizaciji politike i inovativnim načinima uključivanja gradjana u politički život, pogotovo imajući u vidu da ćemo na narednim izborima ostvariti značajan rezultat u Beogradu. ali i u Srbiji i tu vidimo veliki prostor da se građani koji su tradicionalno isključeni iz političkog života vrate unutar institucija i da se njihov glas čuje“, rekao je Veselinović.

Kopredsednik Evropske zelene partije Tomas Vajs izjavio je danas da ta partija podržava borbu koalicije „Moramo“ i potvrdio je da je njihovo članstvo u procesu razmatranja.

On je kazao da se ta koalicija kreće dosledano pravcu koji se može videti širom Evropske unije.

Prema njegovim rečima, vidna je briga koalicije „Moramo“ o građanima, borba za interes građana, što se vidi i u velikom broju evropskih gradova, a i šire.

Nosilac liste koalicije „Moramo“ za parlamentarne izbore Nebojša Zelenović ocenio je da se poseta Vajsa i ideja da se verifikuje zahtev za članstvo „Moramo“ u Evropskoj zelenoj partiji, može smatrati podrškom kampanji te koalicije za parlamentarne i beogradske izbore.

On je ocenio da je Srbija spremna za promene i da će se one desiti već nakon izbora u nedelju.

„Građani Srbije su spremni i veruju da su promene moguće. Koalicija Moramo će te promene doneti već na ovim izborima, a već 4. aprila verujem da kreće nova realnost i izvesnost dobrog života za gradjane Srbije u okviru Evropske unije“, naveo je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari