Koalicija NADA: "Dogovor za pobedu" put ka saradnji opozicije 1Printskrin parlament.rs

Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, pozdravila je danas potpisivanje sporazuma „Dogovor za pobedu“ jednog dela stranaka opozicije, kojim se otvaraju vrata saradnji opozicionih stranaka u borbi za fer i demokratske izbore, saopšteno je iz te koalicije.

Podsećajući da je ta koalicija u februaru „zajedno sa ostalim strankama državotvorne opozicije, tražila hitno raspisivanje izbora na svim nivoima zbog prihvatanja francusko- nemačkog sporazuma“, u saopštenju se ističe da NADA i njeni lideri Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović nikada nisu napadali ostatak opozicije, niti će to raditi u narednom periodu.

„U tom smislu, ali i u smislu ostalih tačaka sporazuma ‘Dogovor za pobedu’, saglasni smo da takva vrsta tehničke saradnje koja će podrazumevati kontrolu praćenja izbornog procesa i samog izbornog dana je i ono što smo i sami isticali u prethodnom periodu kao neminovnost za odbranu izborne volje građana“, ističe NADA.

Srbija se, po oceni te koalicije, nalazi u dubokoj političkoj i društvenoj krizi, a ona se može razrešiti jedino raspisivanjem vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari