Koalicija NADA: Naučiti lekcije iz 5. oktobra

Ostavite komentar


  1. Programske razlike su se javile POSLE a ne PRE izbora.
    Priča o programima i idejama u situaciji kada u bukvalnom smislu ne postoji država, je nerealna. Kad nema demokratije, nema ni izbora, osim za I protiv. Vašim stavom o programima vi nam piručujete da demokratije ima. I ako ne mislim da je DSS, vučićećeva stranka, ovakvim stavom objektivno pomažete opstanku nenarodnog totalitarno mafijaškog režima.

  2. DOS je bio koalicija svakakvih partija, ali sa ciljem da se skine Milošević, a kasnije da se naprave uslovi za prve demokratske izbore i ustav. Nakon toga izbori su bili manje-više demokratski, a prvi demokratski ustav, od 1945-e godine, je donet 2006-e,kada je DSS predvodio vladu. Ova vlast je uspela da vrati Srbiju nazad u 90-e, izbori više nisu fer i demokratski, a postepeno se menja ustav,koji se ionako ne poštuje. Za sadašnje političko stanje krivi su i predstavnici opozicije, jer se zbog ličnih i stranačkih interesa svađaju i dele, a samim tim održavaju ovu političku garnituru na vlasti. Potrebno je najšire ujedinjenje kako bi se ova vlast smenila, a programske koalicije se mogu praviti nakon promena. Mislim da opozicioni građani podržavaju jedinstvo opozicije bez obzira ideološke i druge razlike.

Ostavite komentar


Politika

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu 8

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, učestvovaće na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara "Pariz 2024" u petak, saopšteno je iz njenog kabineta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.