Koalicija Subotica protiv nasilja: Ko je birao Karleušu da nastupi za Dan grada i koliko će koštati 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ zahteva od lokalne vlasti da jasno saopšti građanima da li će estradna pevačica Jelena Karleuša zaista nastupiti u ovom gradu povodom Dana grada, 1. septembra i koliko sredstava će grad izdvojiti za njen nastup.

Subotičani su, kako navode, za njen nastup na centralnom gradskom trgu saznali putem njenog profila na društvenoj mreži Instagram, a ne od čelnika grada.

U koaliciji ocenjuju da je jednako važno i da predstavnici vlasti saopšte zbog čega vest o bilo čijem nastupu na centralnom gradskom trgu naši sugrađani saznaju „iz druge ruke“, a ne od predstavnika Grada Subotice, koji su odgovorni za odabir programa proslave Dana grada.

„Predstavnici subotičke vladajuće većine još jednom su nas uverili u to da su im građani Subotice na poslednjem mestu i da dogovore o brojnim, pa tako i o ovom pitanju, postižu iza zatvorenih vrata, bez želje da sugrađane makar pravovremeno informišu o onome što će se dešavati u našem gradu, povodom praznika i proslave našeg grada“, smatraju u koaliciji.

Ukoliko je vest o koncertu Karleuše tačna, dodaju da bi vlast trebalo da odgovori na niz dodatnih pitanja.

„Na koji način i prema kojim kriterijumima biraju izvođače za koncerte povodom Dana grada, da li u tim poslovima preovladavaju lični, a ne javni interesi, zbog čega veruju da je odgovarajuća proslava Dana grada ona na kojoj nastupa pevačica poznata po svojim odličnim vezama sa vladajućom strankom, a manjkom verbalne kulture i sluha“, pitaju vlast predstavnici koalicije.

Oni se, kako ističu, zalažu za potpunu transparentnost u procesima planiranja obeležavanja važnih datuma u tom gradu, pa tako i Dana grada.

„Verujemo da Subotičani imaju pravo da znaju ko koristi naš glavni trg kao pozornicu, i koliko zajedničkog javnog novca će biti uloženo u bilo čiji nastup – i da im to pravo ne poklanja ni Jelena Karleuša, ni bilo koja vladajuća većina“, poručuju u Koaliciji „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari