Koalicija "Voda i sloboda": Incident na sednici Skupštine Zrenjanina, obezbeđenje udarilo odbornika 1Footo: M.P./Danas

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Zrenjanina, kako tvrde iz koalicije „I voda i sloboda“, pripadnik obezbeđenja Skupštine grada je glavom udario odbornika Petra Petrovića iz ove opozicione koalicije, te mu nije dozvolio da prisustvuje sednici.

Kako navode, danas je održana konstitutivna sednica novog saziva skupštine grada Zrenjanina, a obezbeđenje nije dozvolilo da odbornik prisustvuje imenovanju gradonačelnika, prenosi N1.

Opoziciona koalicija „I voda i sloboda“ danas je organizovala protestnu akciju povodom konstituisanja Skupštine grada, u koju su uneli cveće – kako bi protestnom akcijom ukazali na „sahranjivanje grada“. Kada su predstavnici opozicione koalicije, međutim, pokušali da uđu u salu – obezbeđenje im to nije dozvolilo, upravo jer su nosili cveće, tako navode iz ove opozicione koalicije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PROMENE U FOKUSU (@pufsrbija)

Nakon verbalnih incidenata sa obezbeđenjem, odbornik Petar Petrović pokušao je da uđe u salu, a njega je pripadnik obezbeđenja udario glavom – te mu, na taj način, nije dozvolio da uđe. Zbog toga, odbornik Petrović nije ni prisustvovao imenovanju gradonačelnika, tvrde iz ove koalicije.

Odbornik Petar Petrović je zbog ovog slučaja podneo dve prijave policiji, jednu zbog fizičkog napada, a drugu za sprečavanje kretanja – čime su sprečili da prisustvuje sednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari