Koalicioni partneri naprednjaka optužuju Bačulova za kupovinu glasova: "Želi da napravi haos u Novom Sadu" 1Foto: 021.rs

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke optužuje Mišu Bačulova da je kupio 2.000 glasova studenata.

Ova reakcija naprednjaka i njihovih partnera stiže nakon što je Bačulov danas izneo niz tvrdnji u vezi sa planom vladajuće stranke da izvede izbornu prevaru u Novom Sadu kupujući glasove i dovodeći glasače iz Republike Srpske da glasaju u Novom Sadu, piše 021.rs.

Kandidat za odbornika na listi „Aleksandar Vučić“ i predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić optužio je Bačulova da, po „instrukcijama stranaca i kriminalaca planira da izazove haos u Novom Sadu“.

Đurađ Jakšić tvri da je krajnji cilj grupa „nasilno preuzimanje vlasti u Novom Sadu i proizvodnja haosa u gradu“.

„Domaći izdajnici i strani plaćenici smišljaju čitave scenarije kako da proizvedu haos. Oni Mišu Bačulova i njegovog pulena, čuvenog otporaša Miloša Gagića, savetuju da lažnim krivičnim prijavama protiv studenata prave opscenu. Oni prave klasičnu zamenu teza tako što upravo oni kupuju glasove studenata i upravo su oni ti koji imaju čitavu razrađenu mrežu kupovine glasova i izvođenja na birališta mladih ljudi i studenata na teritoriji Novog Sada“, rekao je Jakšić.

On je rekao da „Dragan Đilas, Marinika Tepić, Borislav Novaković i svi ostali iz tog dosmanlijskog korpusa i prozapadne cirkuske koalicije u samom finišu kampanje za lokalne izbore koriste Bačulova kao glasnogovornika i pijuna za svoje laži i izmišljotine“.

Jakšić je dodao da koalicija „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ ne igra prljavo, da se ne bavi lažima.

Posle ovog govora, predstavnici koalicije SNS-a su ispred prostorija „Heroji – Miša Bačulov“ ostavili ogledalo sa porukom „da svako jutro kada se probudi, Bačulov može prvo sebe da pogleda u oči pre nego što bilo koga lažno optuži i da se dobro zapita da li je pametno i dobro bespogovorno slušati strance i određene kriminalne strukture u gradu“.

Podsetimo, Đurađ Jakšić bio je dugogodišnji novosadski opozicionar i najveći kritičar režima naprednjaka u ovom gradu. Međutim, nakon odluke Vojislava Šešelja da radikali idu sa naprednjacima u koaliciju obrnuo je ploču, ali i postao savetnik direktora u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari